ЂОРЂЕВИЋ: Играли смо храбро и уздигнута чела

Поделите:

Селектор Србије Александар Ђорђевић захвалио се играчима на уложеном раду и труду, који су Србији донели сребро на Евробаскету.

„Морам да се захвалим пре свега играчима, који су били фантастични. Од првог дана су уложили много срца, труда, жеље и рада… Уопште није било лако… Много ствари није ишло на нашу руку, изабрали смо пут да се не скривамо, да идемо храбро уздигнута чела и дошли смо до сребра“, рекао је селектор Ђорђевић за РТС након меча.

На полувремену, Словенија је водила са 56:47, а Ђорђевић каже да његов тим није смео да допусти толико поена противнику. Али, без обзира на то, Ђорђевић је задовољан игром свог тима.

„Мислим да смо одиграли финале на завидном нивоу, без обзира што смо Словенији у првом полувремену дозволили више кључних поена у транзицији и што смо правили неке глупе фаулове“, објаснио је Ђорђевић.

Репрезентацију Србије од почетка припрема прате проблеми, повреде играча. Ђорђевић никада није говорио о томе, јер није тражио алиби.

„Свима сам рекао да нисмо дошли без осам, него са 12 играча… Али на крају ми је највише криво што ни од тих 12 у финалу нисмо били комплетни. Јовић је хтео, док је држала блокада, могао је… Чим је почео да храмље, видело се да не може да игра. Пре неколико дана остали смо без Лазића, а он је био иделалан за ову утакмицу“, рекао је Ђорђевић.

Селектор Србије није много желео да говори о судијама и њиховим грешкама, а за противника и новог шампиона Европе је имао само речи хвале.

„Показали су сјајну игру, нису изгубили нити један меч, имају сјајног лидера Горана Драгића, који је обележио ово првенство, Дончића који иде његовим стопама и Препелича који је одиграо ову утакмицу феноменално“, рекао је Ђорђевић и захвалио навијачима на подршци у Истанбулу.

РТС
Поделите:

3 COMMENTS

  1. Obzirom da nisam gledao ni jednu utakmicu sa EP u košarci u Istanbulu osim ove završne mislim da je bila dobra finalna utakmica u kojoj je Slo. zahvaljajući Goranu Dragiću bila bolja. Fantastičan je taj Goran Dragić, nešto kao „novi Daneu“ (ili Daneu ove reprezentacije Slovenije) Mladi Luka Dončić je zvezda od formata u usponu. U Srb. timu Bogdan Bogdanović je bio (čini se) usamljen i nije se ni usuđivao da pokuša sa „trojkama“ da rešava akcije. Dosta lopoti su nesrećno, glupo gubili i prava je sreća da nisu doživeli debakl. Trebaju biti zadovoljni, a sa malo više sreće mogli su i da pobede, isto tako sa manje sreće mogli su doživeti i poniženje! Bravo Srbija, Slovenija je bila bolja!

  2. Јелусавета Орашанин је Србији узела злато. Но освојићемо га други пут, дај Боже да не зезне живот Теодосићу.

    Навукла га је да напусти ЦСК и за мање или исте паре од у гладијаторску УСА, јед „дама“ није хтела да буде у „сељачкој“ Москви. А она, не лези враже, неће ни за Америку….нека је Теу за утеху…има у АмериКу Маљо Петровић, па мож да му замени „супругу“….цврц!

    • Ехх, шта ти је патриотизам….треба Јелка да одслика велелепне сербске роле у свом Бегишу….спотристи се боре за трофеје, спортски, а болесним жена му си живи људи трофеји. Пао је Соломон да неће Тео…што се дотичне тиче „хаљине јој говоре да се Богу не моли“….где му оче беху…изгледа међу ногама….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here