Ђурић: Подршка Србима за сваку одлуку, однос према Харадинају исти

Поделите:

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је, након састанка са представницима Српске листе, да ће српски представници за сваку одлуку коју буду донели о облику учествовања у косовским институцијама имати подршку Владе Србије.Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас, након састанка са представницима Српске листе, да ће српски представници за сваку одлуку коју буду донели о облику учествовања у косовским институцијама имати подршку Владе Србије.

“Подржаћемо српске представнике у свакој одлуци коју буду донели, јер ће они бити ти који морају да живе у околностима за које сви знамо какве су, чија деца, мајке, сестре, браћа живе заједно са њима у српским местима на КиМ и чија судбина и будућност зависи од институција у којима су, као и претходних година, имали учешће”, рекао је Ђурић у Влади Србије.

Он је додао да је представницима Српске листе, коју је предводио председник СЛ Горан Ракић, пренео подршку председника, Владе и српског народа да неће остати сами ни данас, у тешком времену, као што нису нису били сами ни јуче, а неће бити ни сутра.

Ђурћ је поручио да се, након политичких одлука које ће Срби на КиМ донети, однос Србије према злочинцима из тзв. ОВК неће променити, да Рамуш Харадинај остаје оптужени ратни злочинац, који треба да буде суочен са злочинима које је починио.

Харадинај ће, додао је, остати предмет обраде српске полиције, тужилаштва и других органа.

“То је однос Србије према онима који су починили злочине. Албански народ на КиМ одабрао је 17 година за редом да их воде људи умешани у ратна дејства, што Србима не олакшава живот”, рекао је Ђурић.

То, назначио је, није разлог да сеире они које, каже, треба да буде срамота, јер нису ништа урадили и користили су КиМ “као банкомат из ког су црпели паре да финансирају своје странке, за политичко профитирање и бусање у груди”, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

“Они који данас бацају дрвље и камење на Србе на КиМ из удобних фотеља и који не уживају поверењне нашег народа у покрајини, за све ово време готово да нису били са овим људима и да их питате да наброје српска места на КиМ уверен сам да не би умели. Али су зато први да баце камен на ове људе који се боре да у готово немогућим условима опстану на КиМ”, подвукао је Ђурић.

Он је захвалио на храбрости људима који су данас, као и увек спремни да у центру Приштине, јасно и гласно уздигнуте главе, кажу “Аутономна покрајина Косово и Метохија, који ће то рећи у покрајинском парламенту и понаваљати позицију Срба нашег народа на КиМ, где, како је рекао, они који их критикују немају храбрости ни да кроче.

Србија ће наставити да буде солидара, да помаже Србима на КиМ и материјално, политички, морално и сваки други начин.

“А критичарима имам да упутим једно питање – да ли можда сматрају да је за ове људе најбоље да прихвате странке које имају Велику Албанију у програму. Ови људи су против Велике Албаније, а за аутономну покрајину КиМ и није их страх да то кажу тамо где је најтеже”, истакао је Ђурић.

Како је рекао, неће судити Србима на КиМ што сами одлучују на који ће начин да се боре да опстану у селима и енкалвама, у немогућим условима.

“Нећемо им судити као што то раде поједини представници политичких странака, Бошко Обрадовић, Вук Јеремић, Саша Јанковић, који ништа нису урадили за њих”, рекао је Ђурић.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here