Ђурић: Пресуда Драгану Васиљковићу – нови у низу шамара српском народу

Поделите:

УПОЗОРИО ДА СЕ ТОМ И СЛИЧНИМ ПРЕСУДАМА ПОТХРАЊУЈЕ ШОВИНИСТИЧКА МРЖЊА ПРЕМА СРБИМА

У својству потпредседника СНС Марко ЂУРИЋ оценио: „Прогон Срба из Хрватске остаје горућа срамота читаве Европе. Васиљковић је у Хрватској осуђен у политичком процесу, а пресуђено је свим Србима који су почетком 90-их година стали у одбрану својих колективних права и своје државе“
Још је додао: „Драган Васиљковић је очигледно осуђен за пример, као симбол отпора стварању државе у којој српски народ, његова култура и вера нису били пожељни и у очима свог народа и својих сабораца он никада неће бити злочинац“
ФАКТИ: Отворено је питање шта је држава Србија чинила и учинила да до ове пресуде не дође и да га Хрватска не прогони дуже од деценије. Да ли је за то бар покушала да искористи, рецимо, Вучићеве односе са Ангелом Меркел? У сваком случају, чињеница је да је Капетан Драган осуђен у Сплиту на 15 година затвора у дану када је председник Србије – у интервјуу загребачком „Вечерњем листу“ – рекао и да има добре односе са Колиндом Грабар Китаровић и да Срби и Хрвати треба да буду савезници, а да он већ види такву будућност…
ПОТПРЕДСЕДНИК Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић рекао је данас да је пресуда којом је један од вођа српских паравојних формација током рата у Хрватској Драган Васиљковић – Капетан Драган – осуђен на 15 година затвора, још један у низу „шамара српском народу“.

„Прогон Срба из Хрватске остаје горућа срамота читаве Европе. Васиљковић је у Хрватској осуђен у политичком процесу, а пресуђено је свим Србима који су почетком 90-их година стали у одбрану својих колективних права и своје државе“, навео је Ђурић, а пренео СНС.

Ђурић је казао да другачија пресуда није била очекивана од правосуђа државе у којој су „инспиратори и спроводиоци највећег етничког чишћења у Европи након Другог светског рата данас слављени као хероји“.

„Драган Васиљковић је очигледно осуђен за пример, као симбол отпора стварању државе у којој српски народ, његова култура и вера нису били пожељни и у очима свог народа и својих сабораца он никада неће бити злочинац“, казао је Ђурић.

Додао је да политичке пресуде не доприносе помирењу народа и нормализацији односа у региону, јер се, како је навео, будућност не може градити на искривљењу историјских чињеница и прећуткивању правих злочина и амнестирању правих злочинаца.

„Уместо што политички мотивисаним пресудама настављају да потхрањују шовинистичку мржњу према српском народу, правосудни органи у Хрватској могли би да учине нешто поводом табле са усташким поздравом у Јасеновцу или чињенице да је више од четврт милиона људи протерано, а више од две хиљаде убијено и нестало током операција етничког чишћења цинично названих Олуја и Бљесак, а да нико од најодговорнијих није за то кажњен“, рекао је Ђурић.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here