Додик понудио опозицији „разговор о темама важним за Српску“

Поделите:

СКУПШТИНА ОДБИЛА ДА СТАВИ НА ДНЕВНИ РЕД ЗАХТЕВ ЗА ИЗГЛАСАВАЊЕ НЕПОВЕРЕЊА ВЛАДИ
ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да поштује демократско право опозиције у Народној скупштини Републике Српске, која је најавила да ће поново упутити иницијативу за опозив Владе у форми интерпелације, али да их позива да разговарају о важним питањима и за Републику Српску и за БиХ.

Додик је, коментаришући наводе опозиције да форма интерпелације подразумева да се мора отворити расправа у парламенту о тој тачки, навео да се неће моћи отворити јер они немају већину.

„Они само настоје да одрже тему и ништа друго. То је њихово право, али дефинитивно, и данас и када буду отворили интерпелацију, показаће се да су они драматична мањина у Републици Српској и да је то узалудан процес. Боље би било да седнемо и покушамо да се договоримо о неким важним питањима у Републици Српској и на нивоу БиХ”, рекао је Додик новинарима у Београду.

Он је истакао да је договор о важним питањима оно што је потребно, а не да се оживљавају немогуће ствари.

„Наравно да могу да покрећу што желе, али све се сруши на томе да они немају већину. Данас је драматично мали број оних који стоји иза те иницијативе”, навео је Додик.

Председник Српске каже да је власт знала, још када је формиран садашњи сазив Народне скупштине, да ће опозиција свакодневно покушавати да промијени власт, те да то није ништа ново.

„Данас је важан дан зато што је председник Србије положио заклетву. То је оно што је важно и нама у Републици Српској. Колико нам је та иницијатива опозиције важна, показује то што смо сви ми данас овде – и председник парламента Недељко Чубриловић, и председник Владе Жељка Цвијановић, и ја. И они ни у тим условима не могу ништа да ураде”, навео је Додик.

Народна скупштина Републике Српске није данас разматрала предлог за изгласавање неповерења Влади Републике Српске јер већина посланика није подржала предложени дневни ред, чиме је седница окончана.

Срна

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here