Додик: Резолуција о војној неутралности у Скупштини

Поделите:

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска не одустаје од става војне неутралности и најавио да ће о том питању да се изјасни и Народна скупштина Републике Српске.

„На следећу Народну скупштину иде резолуција о војној неутралности и навешћемо све што мислимо о томе — очувању уставног поретка, позицији Републике Српске и војној неутралности“, рекао је Додик, преноси РТРС.

Како је рекао, о евентуалном уласку у НАТО одлучиваће народ на референдуму и никаква одлука о томе није донета и да су све приче те врсте само спекулације.

Према његовим речима, Небојша Радмановић је у време када је био председавајући Председништва БиХ потписао одлуку која се односи на то да се затражи отпочињање процедуре, али да Акциони план за чланство не значи и чланство у НАТО-у.

Додик наводи да одлуку о уласку у НАТО још нико није донео, већ само одлуку о уласку у процедуру и подсетио да је тако било и у Црној Гори, али да је народ одлучивао када је дошло до пријема у чланство.

„Атмосфера тог времена је веома јасна. Русија је тада преговарала са НАТО-ом да уђе у НАТО. Русија је члан НАТО програма Партнерство за мир, као и БиХ“, рекао је Додик.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here