Док Трамп тера мигранте, Скот би да они постану — Срби

Поделите:

Како може страни амбасадор у било којој земљи да говори ко ће да постаје држављанин земље домаћина, сада или у будућности. То је грубо кршење дипломатских правила и грубо мешање у унутрашње ствари суверене државе. Нагомилавањем миграната, себе стављамо у опасност да „гостимо“ и терористе, указују саговорници Спутњика.

Док председник САД Доналд Трамп „чисти“ Америку од миграната најавом да ће готово милион њих који су дошли у ту државу још као деца сада бити депортовано у земље порекла, дотле амбасадор те земље у Србији Кајл Скот за око 4.000 миграната са Блиског истока, који су се тренутно затекли у Србији, најављује да ће „за многе од њих Србија бити крај њиховог дугачког пута“, односно да ће временом постати — Срби.

Шта се крије иза речи америчког амбасадора?

Политиколог Александар Павић за Спутњик истиче да је амерички амбасадор таквом изјавом по ко зна који пут прекорачио своја овлашћења.

„Како може страни амбасадор у било којој земљи да говори ко ће да постаје држављанин неке земље, дакле земље домаћина, сада или у будућности. То је грубо кршење дипломатских правила и грубо мешање у унутрашње ствари државе“, напомиње он.

Понашање америчког амбасадора, према Павићевим речима, није наш највећи проблем, већ је то јавна порука коју је упутио кроз речи да ће за многе мигранте Србија бити крајње одредиште.

„То је оно на шта су многи упозоравали и због чега је практично промењена политичка сцена Европске уније. Милиони људи у ЕУ су дигли глас и политички се ангажовали због либералне имиграционе политике, а сада се очекује од Србије да прихвати оно што већина људи у Европи не жели и због чега је настао велики политички бунт“, каже Павић.

Он подсећа да је Мађарска веома јасно ставила до знања да не прихвата мигранте и тако преузела контролу над својом границом, што значи да ће Србија постати „депонија“ за све оне који су непожељни у ЕУ, а Скотова изјава потврђује да је све време то био план.

Последица свега овога неће, према Павићевом мишљењу, бити само чињеница да би Србија могла да се „напуни мигрантима“, који би могли да промене и демографску слику Србије у будућности, већ постоји оправдан страх да на својој територији међу њима добијемо и такозване терористе спаваче.

Стручњак за безбедност Милан Мијалковски у потпуности се слаже са Павићем, напомињући да нагомилавањем миграната себе стављамо у опасност да „гостимо“ и терористе. Амерички амбасадор зна да су главни покретачи миграната који хрле у ЕУ, а долазе из Авганистана и са Блиског истока, управо Америка и Велика Британије. Вашингтон и Лондон су и разорили те азијске земље, додаје Павић.

„Што се тиче Србије ово је проблем који ће у наредном периоду бити све израженији ако Београд не промени политику према мигрантима. Доказано је да су неки од терористичких напада који су изведени на Западу, то јест на простору ЕУ, изведени од стране миграната који су прошли кроз Србију. Онај ко креира ту мигрантску политику сасвим сигурно да у својој агенди има и намеру да плански у Србији остави своју агентуру коју ће у догледно време да активира“, верује наш саговорник.

Он подсећа да ни развијене земље на Западу нису успеле да у свој систем интегришу ни трећу или четврту генерацију миграната муслимана који се тамо рађају, па је тешко очекивати да Србија савлада тај проблем.

„У сваком случају, све ово само усложњава безбедност Србије и никако не иде у правцу побољшања, јер факат је да исламски фактор кроз миграцију која иде у Европу већ ствара велике проблеме. Веома је чудно да из Сирије овом мигрантском рутом долазе искључиво муслимани, иако у њој има и хришћана“, пита се наш саговорник.

Амбасадор САД Кајл Скот захвалио је Србији што је прихватила толики број миграната и омогућила школовање њиховој деци. Они су стигли у Србију, која им није крајња дестинација, али околности су такве да су сада ту, рекао је Скот и констатовао да ће „за многе од њих Србија бити крај њиховог дугачког пута“.

Поделите:

1 COMMENT

  1. Taj Kajl Skot je samo skot, i kao takav voli da jede govna, on to i radi! To su (u stvari) politička „govna“ (nisu ona iz debelog creva) ali sve jedno „govna“ su govna i on ih konzumira! Možda nebi on to radio (valjda zna da se to ne radi) ali naučili su ga naši tkz. „opozicionari“ (odnosno domaći političari) i to ne samo oni koji su u „opoziciji“ već i oni koji su na vlasti. Sadašnji predsednik Alek tog skota javno naziva svojim „prijateljem“, možda tu (u toj prisnosti) ima verovatno i politike ali (kako se vidi) ta politika nije u korist Srbije nego naprotiv – na štetu Srbije. Pok. premijer Đinđić je jasno žigosao takvo ponašanje stranih ambasadora i distancirao se od pokušaja takve (privatne) bliskosti i „intimisanja“ odnosa sa tadašnjim USA ambasadorom, onim majmunim Mongomerijem, i nije izključeno da je taj (Montogomeri) igrao neku ulogu (logističku) u atentatu na premijera, (kao npr. i Koštunica) samo Tadić nije ima petlju a i suviše je glup i narcisoidan da bi se „zabavljao“ pravdom koja nije u njegovom ličnom interesu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here