Домагој Маргетић питао премијера стоји ли ХДЗ и држава иза претњи, пљачке и напада на њега

Поделите:

Како радим на причама које би могле бити осјетљиве за актуалну власт, а управо је та документација и материјали очито била циљ ове данашње пљачке, имам основаних разлога поставити питање – Стоје ли ХДЗ и држава иза пријетњи и пљачке мојег стана? Стоје ли ХДЗ и држава иза наручивања мојег убојства?’, написао је Маргетић

ЗАГРЕБ Истраживачки новинар Домагој Маргетић послао је у сриједу отворено писмо премијеру Андреју Пленковићу у којем тврди да му је у провали стана, међу осталим, украден лаптоп и диск с документима па поставља питање стоје ли ХДЗ и држава иза пријетњи, пљачке, али и његова покушаја убојства из 2014.
»Данас ујутро (сриједа, 2. коловоза 2017. године), НН починитељ (опет!!!) ушао је док сам био одсутан у мој стан у средишту Загреба и поновно украо лаптоп (који ми је као новинару основно средство за рад и којег не могу тренутно поновно купити!), вањски хард диск од једног терабајта с документима и припремом приче коју сам истраживао те помоћне усб меморијске кључиће (6 или седам). Осим тога украден ми је новчаник с неким документима, али и с новцем који ми је био пресудан за колико – толико нормално функционирање сљедећих пар мјесеци.

До сад сам преживио покушај убојства (11.8.2014.) те касније физичке нападе и бројне пријетње, што можете лако провјерити у суставу МУП-а, од чега је врло мали број случајева ријешен или доживио правосудни епилог, а за разлику од пријетњи политичарима, људи који мени пријете убојством нису лишени слободе нити им се ишта догодило.

За ову пљачку мојег стана, којој очито циљ није била чиста пљачка, него крађа документације на којој радим и мојих основних средстава за нормалан рад и функционирање, а како радим на причама које би могле бити осјетљиве за актуалну власт, а управо је та документација и материјали очито била циљ ове данашње пљачке, имам основаних разлога поставити питање – Стоје ли ХДЗ и држава иза пријетњи и пљачке мојег стана? Стоје ли ХДЗ и држава иза наручивања мојег убојства?«, написао је Маргетић.

У загребачкој полицији Хини је потврђено да је у сриједу провала пријављена у надлежној полицијској постаји Медвешчак.

HINA

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here