Доналд Трамп је изгубио стрпљење: Северна Кореја ће добити одлучан одговор САД одмах (Видео)

Поделите:

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да нуклеарни и ракетни програм Северне Кореје захтева „одлучан одговор“ и поручио да је готова „ера стратешког стрпљења“ са Северном Корејом.

„Ера стратешког партнерства са режимом Северне Кореје је готова… Искрено, нема више стрпљења“, рекао је Трамп на заједничкој конференцији за новинаре у башти Беле куће са председником Јужне Кореје Мун Џае-ином, који је позвао Трампа да посети ту земљу.
Према Трамповим речима, САД блиско сарађују са Јужном Корејом и Јапаном, као и са партнерима широм света по питању низа дипломатских, безбедносних и економских мера како би се заштитили њихови савезници и грађани од опасности коју представља Северна Кореја, преноси Ројтерс.
Трамп је критиковао владу Северне Кореје као „безобзирни и брутални режим“, истиче АП.

Он је подсетио на случај америчког студента Ото Вормбира, који је преминуо убрзо након што је ослобођен из Северне Кореје.

Трамп је поручио да је његов циљ „мир, стабилност и просперитет“ у региону, али је упозорио да ће САД увек бранити себе и своје савезнике.

Амерички председник похвалио је савезништво САД и Јужне Кореје као „камен темељац мира и безбедности у веома, веома опасном делу света“.

Курир, Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here