Donald Tramp je izgubio strpljenje: Severna Koreja će dobiti odlučan odgovor SAD odmah (Video)

Podelite:

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da nuklearni i raketni program Severne Koreje zahteva „odlučan odgovor“ i poručio da je gotova „era strateškog strpljenja“ sa Severnom Korejom.

„Era strateškog partnerstva sa režimom Severne Koreje je gotova… Iskreno, nema više strpljenja“, rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare u bašti Bele kuće sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae-inom, koji je pozvao Trampa da poseti tu zemlju.
Prema Trampovim rečima, SAD blisko sarađuju sa Južnom Korejom i Japanom, kao i sa partnerima širom sveta po pitanju niza diplomatskih, bezbednosnih i ekonomskih mera kako bi se zaštitili njihovi saveznici i građani od opasnosti koju predstavlja Severna Koreja, prenosi Rojters.
Tramp je kritikovao vladu Severne Koreje kao „bezobzirni i brutalni režim“, ističe AP.

On je podsetio na slučaj američkog studenta Oto Vormbira, koji je preminuo ubrzo nakon što je oslobođen iz Severne Koreje.

Tramp je poručio da je njegov cilj „mir, stabilnost i prosperitet“ u regionu, ali je upozorio da će SAD uvek braniti sebe i svoje saveznike.

Američki predsednik pohvalio je savezništvo SAD i Južne Koreje kao „kamen temeljac mira i bezbednosti u veoma, veoma opasnom delu sveta“.

Kurir, Tanjug

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here