Драгица Николић: Фондација је за четири године прикупила 10 милиона евра

Поделите:

Према речима Драгице Николић фондација „Драгица Николић“ је за четири године постојања прикупила више од 10 милиона евра.

– Овде нас није довело само ваше знање, ваши и успеси ваших професора, већ и ваша хуманост. Чули смо да сте одустали од мале матуре и радости коју она доноси да бисте помогли свом болесном другу, тако да из тог разлога долазимо управо овде – рекла је супруга бившег председника Србије Томислава Николића у лесковачкој Гимназији, којој је фондација данас поклонила 25 рачунара.

Фондација је за четири године постојања прикупила и донирала више од 10 милиона евра, рекла је Николићева одговарајући на питања.

– Немамо издвојено тачну цифру, али прешли смо 10 милиона евра за четири године постојања фондације, које смо сакупили и поделили до динара – рекла је Драгица Николић и додала да су на фејсбук страници Фондације информације о донацијама и трошковима.

Према њеним речима, трошкови фондације су минимални и кретали су се око 0,5 одсто.
– Сада смо стигли до један посто. Фондација по закону има право на 30 одсто трошкова, ми нисмо желели да ту могућност искористимо, него смо хтели сваки динар који смо добили да поделимо онима којима је помоћ најпотребнија – рекла је Николићева.

Донирали Пекинг и Хонгконг

Додала је да је Фондација ове године највише донирала управо у образовање, да је опремљено доста школа, сређена су бројна школска дворишта, игралишта, паркови, а како је додала, „доста деце је претходне године чуло за Фондацију и добило неку помоћ“.

Николићева је са сарадницима данас уручила 25 компјутера и Математичкој гимназији у Нишу.

Новац за ту рачунарску опрему донирали су, како је додала Црвени крст Kине, односно, Пекинга и Хонгконга, чији су представници данас били у Лесковцу.

Драгици Николић на донацији је захвалио градоначелник Лесковца Горан Цветановић, директорка Гимназије Драгана Цветановић и Дуња Гавриловић, ученица те школе са 759 ђака, који у последњих 15 година нису добили ни један нови рачунар.

 

 

Бета

Поделите:

1 COMMENT

  1. „Prema rečima Dragice Nikolić“: Više od 10 miliona evra, (negde između deset i pedeset miliona €)
    Kineski predsednik je u akten tašni doneo 17 miliona € (kako su pisale novine) a posebno kako je Toma majmun (i onaj direktor) pljačkali Bor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here