Дураковић тврди да је Јанковић 90-их био у Бијељини заједно са Шешељем!

Поделите:

Ћамил Дураковић бивши начелник општине Сребреница, актуелни председник Организационог одбора за обележавање 22. годишњице геноцида у Сребреници, рекао је уживо пред камерама Н1 БИХ да је Саша Јанковић деветедестих боравио у Бијељини заједно за војводом Војиславом Шешељем!
Гостујући у емисији Дан уживо на Н1 телевизији, Дураковић је између осталог говорио о званицама које долазе 11. јула у Поточаре.
– Радимо све протоколарно. Ако Мајке Сребренице позову некога специфично као са што је случај са Чедомиром Јовановићем и Сашом Јанковићем, који је признао геноцид у Сребреници – казао је Дураковић и наставио.
– Било је иницијатива да се Саша Јанковић позове и упутили смо према МВП БиХ иницијативу да се дође до њега. Њему је послан позив на емаил на који нико није одговорио. Јовановић ће доћи сигурно, као и прошле године. Он је доказани пријатељ БиХ – одговорио је Дураковић.
Ипак, гост Н1 телевизије је казао како је неформално чуо да је Саша Јанковић током рата био у Бијељини са Војиславом Шешељем!
– Чуо сам то неформално. Али ми гледамо шта је садашњица и ако је неко доживео катарзу као он, ја лично немам с тим проблема. Ипак деси се да неко прикрива биографију – рекао је Дураковић.
Изјаву Дураковића можете чути на снимку NA OVOM LINKU од 12.45 мин.
Јанковић је на свом твитер профилу Дураковићу запретио тужбом.

– Изјавили сте Дураковићу грозну клевету. Реците од кога сте ’чули’, да вас обојицу (обоје) тужим или се извините – написао је Јанковић.
Дураковић је на ову претњу однах одговорио, такође за ТВ Н1 БИХ:
– Пре свега, не сећам се да сам ишта тврдио, ја сам рекао да сам у неформалним разговорима то чуо. Тврдити и чути су две различите ствари, није то моја тврдња. … Ја јесам чуо, а ако он сматра да то није истина, ево – ја се извињавам. Али заиста сам чуо – казао је Дураковић.

Информер

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here