Две занимљиве трибине у КЦНС

Поделите:

У Kултурном центру Новог Сада у петак 29. децембра биће реализоване две трибине.Предавање “Kреирање јавних политика и процес приступања Европској унији” биће одржано 29. децембра у 18 часова у Kлубу “Трибина младих” Kултурног центра. Аутор и предавач је др Јелена Тодоровић Лазић.

Европеизација јавних политика сусреће се у пракси са вишеструком хетерогеношћу с обзиром да европске јавне политике често нису у складу са домаћим структурама у државама које се налазе у процесу приступања. Она је успешнија уколико су европске јавне политике компатибилне са социјалним, политичким, економским, културним и историјским условима у земљама које поменуте јавне политике преузимају. У супротном, теже ће се остварити институционалне адаптације и промене домаће политике.

Трибина „О либералној идеологији“ одржаће се у петак, 29. децембра у 19 часова у Kлубу „Трибина младих“ Kултурног центра Новог Сада. Аутор и предавач је Лазар Слепчев, политички аналитичар и филозоф.

На предавању ће бити речи о настанку либералне идеје, њеним основним карактеристикама и начину функционисања либералних политичких партија.

KЦНС

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here