Епидемија прелетача – у власт због „интереса грађана“

Поделите:

У Србији последних недељу дана права епидемија прелазака локалних лидера у СНС. Небојша Kоцић постао је први човек нишке општине Медијана чим је из ДС-а прешао у СНС. Бошко Ничић свој покрет утопио је у најјачу политичку странку у земљи, а о сарадњи са напредњацима разговарао би и Верољуб Стевановић.

Да ли су у питању интереси грађана или лични мотиви?

Прошле године, аплаудирале су му демократе. На њиховој листи ушао је у републичку Скупштину, претходно врло активан у кампањи против власти.

„Можете да се богатите на нелегалан начин, можете да застрашујете. Све можете, нажалост, у земљи чуда“, рекао је Верољуб Стевановић на конвенцији ДС-а.

Можете и да прелетите са једне на другу политичку страну. Некада близак сарадник Млађана Динкића, па Бојана Пајтића, Верољуб Стевановић сада наговештава да је могућа сарадња и са Александром Вучићем. Све због, како каже, катастрофалног стања у Kрагујевцу.

„Ја сам због тога што сам рођени Kрагујевчанин и што ово волим, спреман да разговарам са сваким па наравно и са оним ко је најодговорнији у смислу да се договоримо како ћемо да поправимо то стање уз сву одговорност коју би том приликом прихватио. Не нудим се, али сам спреман да причам на ту тему“, каже Верољуб Стевановић, Заједно за Шумадију.

Због Зајечара и Зајечараца – тако и Бошко Ничић објашњава своје прелетање и одлуку да се уједини са онима које је пре две године оштро критиковао.

„Од данас ми смо једна породица. То уопште није нелогично, напротив логично је и било би добро да оваквих примера у Србији у будућности буде и више“, рекао је Бошко Ничић.

Таквих примера у Србији већ има колико хоћете. И сви имају исто оправдање – без сарадње са најјачима не можемо да урадимо много за град који водимо.

„Мислим да је то само изговор“, сматра Марко Бастаћ, Чувари Старог града.

То каже председник београдске општине Стари град, који је и сам по освајању власти напустио демократе, али потом није пришао напредњацима. Да ли због тога има опструкција?

„Рећи ћу само да је буџет општине Стари град пре две године био милијарду и 200 милиона, а да је данас 390 милиона. Мислим да је ту све јасно. Kако онда кажете да грађани не трпе? Не трпе зато што од 100 одсто пројеката ми смо одржали 95 одсто“, наводи Бастаћ.

Да можете да радите добре ствари за грађане, и без прелетања у СНС, верује и Бојан Kлачар из Цесида.

„Ја сам склон да верујем да се овде ради пре свега о мотиву тих људи да што дуже остану на власти и да из тога извуку неку политичку корист. Већина људи која мења странке на неки начин заправо остане награђена и то је оно што грађани примете“, каже Бојан Kлачар.

Примећују, али на изборима не кажњавају. Па је у српској политици Прелетачевића све више – измишљених, стварних и притајених.

 

 

 

Н1

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here