ЕРДОГАН: Турска није предјело за изборе у Њемачкој

Поделите:

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган поново је позвао Европску унију да одлучи да ли жели да настави преговоре са Турском о чланству у ЕУ или да их оконча.

Он је поводом недавне дебате њемачке канцеларке Ангеле Меркел и њеног противника на предсеојећим изборима Мартина Шулца о томе како да се понашају према Турској рекао да неће дозволити да Турска буде „предјело“ за изборе у Њемачкој нити за било коју другу државу ЕУ, преноси АП.

– На ЕУ је да предузме наредни корак. Или да одржи обећање и отвори поглавље у претприступном процесу или морају да кажу да не желе да наставе разговоре са Турском. Уколико нисте у могућности да толеришете турске односе са ЕУ – изађите и реците и урадите оно што је неопходно – рекао је Ердоган у обраћању члановима своје странке.

Ердоган је апеловао на Турке који живе у Њемачкој да не гласају за странке које је описао као „турске непријатеље“, алудирајући на странке Меркелове и Шулца.
Истовремено, он се запитао како ће политичари који га критикују током предизборне кампање моћи да га након избора погледају у очи.

– Стил политике која се врти око мене није од користи европским земљама. Како ће они сутра да ме погледају у очи – закључио је Ердоган.

РТРС, Танјуг
Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here