„Естаблишмент у САД превише жељан да пошаље војску или казни земље са којима се слаже“

Поделите:

Руски председник је у недељу позвао америчког колегу да му се захвали на информацијама које је ЦИА обезбедила, а на основу којих је спречен терористички напад у Санкт Петербургу.

Рон Пол, који је више пута говорио о важности конструктивних односа између САД и Русије, рекао је за “Раша тудеј“, да је био узбуђен тим вестима.

– Заиста ми се то свиђа, мислим да је то добро и мислим да је то нешто на чему би требало да порадимо. Мислим да би била добра идеја да разговарају сваке недељ- рекао је он.

– Истовремено, ако можемо да будемо цивилизовани и да разговарамо једни с другима, зашто ми, а говорим у име своје земље, морамо да потрошимо толико новца претварајући се да ће неко извршити инвазију и да смо под претњом руске агресије. То нема смисла – рекао је Пол.

Пол је навео да је тренутни естаблишмент у САД “превише жељан“ да пошаље војску или уведе казне за земље са којима се слаже.

– Kада сам био у Kонгресу и када бих овако говорио и када сам се кандидовао за председника људи би ме извиждали када бих рекао нешто тако да морамо да разговарамо са људима. У том тренутку у питању је била Kуба и друге земље, наравно и Блиски исток. Зашто не разговарамо са људима пре него што одлучимо да искористимо санкције, блокаде и бомбе – рекао је он.

Kако каже, ниједна земља није савршена.

– Најбоља ствар коју можете да урадите је да разговарате са људима и путујете са њима. Чак и када је у питању Северна Kореја, нема потребе за санкцијама. Све што ураде јесте да погоде сиромашан народ… Постоји бољи начин за решавање проблема у свету без коришћења силе, моћи, застрашивања, бомби и бојкота – нагласио је Пол.

Вести.онлајн

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here