ЕУ позива нову владу Косова да сарађује са Београдом

Поделите:

БРИСЕЛ – Порпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић поздравила је формирање владе на Косову коју је позвала да „у сарадњи са Београдом осигура квалитативни искорак” у дијалогу између Београда и Приштине.

„Поздрављамо формирање владе на Косову. Позивамо нову владу да одмах започне рад на примени неопходних реформи у области владавине права и економије. Косову је потребно да побољша своју конкурентност, створи нова радна места и прилике за своје грађане”, поручила је Коцијанчић у саопштењу прослеђеном медијима.

Коцијанчић је том приликом подесетила да је неопоходно да Косово испуни своје обавезе како би напредовало ка визној либерализацији и разграничењу са Црном Гором.

„Нова влада мора да преузме активну улогу у региону и да ради заједно са Београдом како би дошло до квалитативног искорака у дијалогу између Београда и Приштине коме посредује ЕУ”, нагласила је Маја Коцијанчић.

Она је закључила да је све поменуто неопходно како би Косово наставило да напредује на свом европским путу и поновила да Косово „нема времена за губљење”.(Танјуг)

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here