ЕУ УПОЗОРАВА РУСИЈУ: Ситуација у свету може бити опаснија од Хладног рата

Поделите:

Амбасадор ЕУ у Русији указао на чињеницу да су током хладног рата склопљени неки веома важни споразуми о контроли оружја а да данас стране нису у стању да постигну нове споразуме

Амбасадор ЕУ у Русији Маркус Едерер упозорио је данас да би актуелна ситуација у свету могла да прерасте у период опаснији од Хладног рата.
„Апсолутно је јасно да нико не жели повратак хладног рата“, рекао је амбасадор Едерер за „Комерсант“ и додао да такве спекулације могу да доведу до погрешне политичке акције.
Он је указао на чињеницу да су током хладног рата склопљени неки веома важни споразуми о контроли оружја а да данас стране нису у стању да постигну нове споразуме.
Штавише, додао је, они угрожавају постојеће, преноси ТАС С.
„Ако не успемо да покушамо да минимизирамо претње данас, овај период може постати опаснији од хладног рата“, упозорио је он.
Говорећи о односима Русије и ЕУ, Едерер је рекао да тренутно нема сталних политичких контаката на високом нивоу, али да има пар изузетака попут прошлогодишњег сусрета високе представнице ЕУ Федерике Могерини са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровим.
Европска унија, истакао је, руководи се са пет кључних политичких принципа у односу према Русије од којих један указује на потребу за селективном интеракцијом што се, по његовим речима, сада и дешава.
„Ми комуницирамо о оним питањима где се наши интереси поклапају“, закључио је амбасадор ЕУ у Москви.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Тешко је сиротом представнику протектората ЕУ није му лако, ваља објаснити гејамапедерскима одакле корен РУСС у називу главног града ЕУ?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here