Ево колико има нуклеарних бомби у свету и ко их све поседује!

Поделите:

Северна Кореја вероватно има три пута више нуклеарног оружја него што су стручњаци проценили, наводи Вашингтон пост.

Ове нове податке у свом извештају за 2017. годину износи америчка Одбрамбена информативна агенција(Defense Intelligence Agency). Према писању медија, који су дошли до ових података Северна Кореја поседује око 60 нуклеарки. Нови подаци се значајно разликују од података које је у јулу објавио Штокхолмски мировни институт(Stockholm International Peace Research Institute).

Недавни севернокорејски тестови лансирања интерконтиненталних балистичких ракета  наговештавају да би те  ракете могле да досегну до Њујорка или Вашингтона.

Вести о севернокорејском нуклеарном наоружању стижу  усред напетих односа између Русије и Америке која су постигла „ниску тачку“ толеранције због америчких оптужби да се Русија мешала у америчке изборе и да је укључена у употребу хемијског оружја у Сирији.

Председник Доналд Трамп такође је наследио  програм од 1 трилиона долара за модернизацију америчких нуклеарних оружаних снага, а Русија сада формира свој буџет за модернизацију војног  арсенала. (Што се тиче руске нуклеарне модернизације, Трамп је чак рекао: „Нека буде трка у наоружању“). – наводи британски Индипендент.

Испод је мапа која приказује најбоље процене о томе које земље имају нуклеарке и колико их има.

 

Поделите:

5 COMMENTS

 1. nije isto imati nuklearne projektile i imati svoj sopstveni nuklearni program……
  Švajcarci nemaju ni jednu jedinu nuklearnu raketu a imaju najrazvijeniji program za nuklearne experimente,takozvani hadronski akcerlerator nuklearni čestica(HARM)
  vi zaboravljate da je nuklearna fisija i fuzija tek otkrivena reakcija u prirodi…..
  jedino što su tupavi naučnici otkrili je da bi ta stvar mogla da se upotrebi u svrhu ubijanja ljudi kao bomba….nešto malo za proizvodnju el. energije i to je sve što ljudež nešto zna o tome…..
  poslednji experimeni u Cernu Švajcarska ukazuju da je univerzum nastao iz crne materije odnosno da je sve što vidimo u kosmosu u stvari emanacija crne materije koja se malo skupila u vremenu i prostoru iz same sebe pa počela da svetluca i obrazuje zvezde i galaksije…
  praktično svet je nastao od ničeg čitaj (ništavila) i posle određenog vremena se vraća u svoje prvobitno stanje kad se delići materije raspadnu u dugotalasnom zračenju i uliju se u crnu materiju ..

 2. imaju,isto onoliko koliko je Sadam imao otrovnog gasa

  Северна Кореја вероватно има три пута више нуклеарног оружја него што су стручњаци проценили, наводи Вашингтон пост.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here