Ево зашто је скриван идентитет САШЕ СИНЂЕЛИЋА (1)

Поделите:

Од свих учесника у поступку за тзв. „државни удар“ у Црној Гори, само један човек је осуђиван, и то за тешка кривична дела. Нико други од оптужених „учесника“ у овој афери и монтажи никада није имао проблем са законом. Михаило Чађеновић је у притвору, противно свим нормама и стандардима, потпуно невин, а на слободи је осуђени убица, пљачкаш и психички болесник.

На слободи је о трошку грађана Црне Горе.

У питању је Саша Синђелић, човек, кога још понеки, инструисани медији називају Александар, како би одржавали ватру обмане која је око његових података владала пуних 6 месеци.

Скривању идентитета Синђелића, свој пуни допринос дао је и председник Вишег суда у Подгорици, судија Борис Савић.

Наиме, Виши суд у Подгорици је дана 22.11.2016. године дао статус сведока сарадника особи под именом Александар Синђелић.

resenje 22.11

Међутим, у својству сведока сарадника дана 20.03.2017. године пред Специјалним државним тужилаштвом у Подгорици у предметном поступку, исказ је дала особа која се зове и презива Саша Синђелић (увид у прву страна Записника о саслушању сведока сарадника од дана 20.03.2017. године пред СДТ Црне Горе у предмету Кти-С. 15/16).

zapisnik sdt 20.03 str.1

Јасно је да су Специјални тужилац и председник Вишег суда скривали идентитет Саше Синђелића.

Поставља се питање због чега, и како је то могуће? Шта је то правосуђе Црне Горе крило, па је одлучено да се употреби лажно име једног од учесника поступка.?

Саша Синђелић у делу исказа када објашњава разлоге за служење затворске казне у Нишу (2003-2008), каже следеће на стр.23. Записника изјаве пред СДТ од 20.03.2017. године каже:

„Такође, бих хтио да кажем да је тај процес по мени био монтиран, због тога што сам ја а везано за тај поступак за који сам био осуђен, износио свој став везано за четнике и комунисте, и могу слободно да кажем да сам вређао власт ..”

Међутим, из докумената које доле дајем се види да он није био никакав политички зарвореник, нити је ухапшен и осуђен због изношења ставова, већ због више тешких кривичнх дела.

Наиме, Пресудом Окружног суда у Краљеву број К 24/03 од дана 16.07.2003. године, а која је преиначена Пресудом Врховног суда Србије бр. Кж. 12159/03 од 15.06.2004. године, Саша Синђелић је осуђен на казну затвора у трајању од 7 година.

presuda vrhovni

Наведеном пресудом Врховног суда Србије бр. Кж. 12159/03 од 15.06.2004. године, Саши Синђелићу је казна изречена због:

– 1. Кривичног дјела неовлашћено набављање, држање и ношење ватреног оружја, муниције и експлозивних материја из члана 33. став 3. у вези става 1. Закона о оружју и муницији;

– 2. Продуженог кривичног дела Тешке крађе из члана 166. став 1. тачка 1. КЗРС

– 3. Кривичног дела Спречавања овлашћеног службеног лица у обављању послова безбедностиили одржавању јавног реда и мира из члана 24. став 3. у вези става 1. Закона о јавном реду и миру;

– 4. Кривичног дела Посебни случајеви фалсификовања исправе из члана 234. став 1. тачка 5. у вези члана 233. став 3. у вези става 1. КЗРС;

– 5. Кривичног дела Одузимања возила из члана 174. КЗРС;

– 6. Кривично дјело Спречавање службеног лица у вршењу службене дужности из члана 213. став 2. КЗРС.

Читајући наведену пресуду Врховног суда Србије, јасно се види да Саша Синђелић није износио никакве политичке ставове, већ је пуцао на полицајце, фалсификовао, обијао пословне објекте (вишекратно), држао у свом поседу велике количине оружја, муниције и бомби, претио да ће бомбом разнети себе и полицију – па опкољен, и након преговора са полицијом ухапшен.

ПРАВОСНАЖНА ОСУДА НА ДУГОТРАЈНИ ЗАТВОР У ХРВАТСКОЈ

Пре злочина у Србији, Саша Синђелић је, како је јавност већ упозната, извршио више тешких кривичних дела у Републици Хрватској.

Пресудом Жупанијског суда у Вуковару број К.46/10 од 28.04.2011. године, која је потврђена пресудом Врховног суда Хрватске од 21.12.2011. године број И Кж 778/11-4, Саша Синђелић је осуђен на јединствену казну од 21 годину дуготрајног затвора. Ради се о осуди за злочине из октобра 2002. године.

presuda vukovar str 1

Као што се види из наведене пресуде, ради се о лицу које је саслушано пред СДТ дана 20.03.2017. године – дакле о Саши Синђелићу рођеном 11.07.1980. године, од оца Владимира.

То лице је у Хрватској, како се види из пресуде, осуђено због кривичног дела Тешко убиство из члана 91. тачка 4. Казненог закона РХ, и кривичног дела Тешка крађа из члана 217. ст.1. КЗРХ.

presuda vukovar str.3.

Тешко убиство је Саша Синђелић извршио на територији Републике Хрватске дана 06.октобра 2002. године, а то је заправо период када је Синђелић побегао са служења војног рока у Рашкој а како се види из наведене Пресуде Врховног суда Србије бр. Кж. 12159/03 од 15.06.2004. године, он је након злочина побегао из Хрватске (октобар 2002) и потом извршио још 6 различитих кривичних дела, до 23.11.2002. године када је лишен слободе.

Након правоснажности описане пресуде Жупанијског суда у Вуковару, Република Хрватска је расписала Црвену Интерполову потерницу за Сашом Синђелићем, што је потврђено јавно и званично од стране Министарства правосуђа Републике Хрватске.

mejl ministarstva pravde hrvatske o poternici

Евидентно је да је Виши суд у Подгорици, односно председник тог суда Борис Савић, или потпуно непрофесионално извршио своју судијску обавезу када није легитимисао Синђелића приликом давања статуса, или пак да је под притиском Миливоја Катнића намерно навео лажно име Синђелића (Александар) како се не би могло ући у траг његових непочинстава.

Адвокат Мироје Јовановић

Поделите:

4 COMMENTS

  1. Ne treba se ništa čuditi zašto je (recimo) taj sudija (u Crnoj Gori) takav i takav, ne mogu sudije biti drugačije od mentaliteta naroda kao što ni vlast (isto) nije drugačija od mentaliteta naroda iz kog izvire. Narod je takav, takvo mu je obrazovanje i profilira takve kadrove koji vrše vlast. To znač, da je narod NE obrazovan i samim tim „toleriše“, ustvari, trpi one „koji su školovani“ da vrše vlast! A „školovani“ zna se kakvi su! Popovi važe za „školovane“ pa im narod pripisao slogan „popovi – lopovi“, zatim političari! „Od popova

    • Političari su isto (samo) menadžeri, i oni narodu prodaju „rog za sveću“, jer, od popova su dosta toga naučili, i sad narodu „prodaju maglu“ od popova veću! Ako je sistem takav da vlada korupcija? onda ona vlada na svim nivoima. Sudstvo sa svojom „atonomijom“ je „božanstvo“ za obične (male) ljude, i naravno da se i sudije tako ponašaju (prema malim) običnim ljudima, kao BOGOVI ali prema vrhovnoj vlasti oni su samo službenici, „instrumenti vlasti“. Tako je to (manje više) u svim državama bivše SFRJ!

  2. Dragi moj Advokate,
    Pa sta ako je falsifikovao ispravu!
    SudijeDrugog osnovnog suda u Beogradu Anja Zrelec i Svetlana Savic- Deretic ( penzionise!) su samo u dva krivicna predmeta napravili cudo falsifikata i drugih kriminalnih radnji, a sve uz asistenciju predsednika Suda Ljilje Brkic ( penzionise); nekoliko tuzilaca Viseg tuzilastva, takodjer; o zameniku Viseg suda Svetlani Savic da ne zborim; Marija Susnjevic, zamenik Apelacionog javnog tuzilastva lazovcina…. Hocete jos, Advokate?! A svi zasticeni ko rasni pacovi! Hocete istinu kako radi Predsednik Viseg suda u Beogradu, Visoki savet sudstva, Drzavno vece tuzilaca…!? Ogledalo “ sistema“, kojega, eto je i pod navodnicima!, kao boljeg nismo ni zasluzili!
    Advokate, evo budite Miroje, ne advokat!,upoznajte se kako je jedino moguce sa smecem komunicirati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here