Где су Словени на мапи златних резерви Европе?

Поделите:

Злато је окосница светске монетарне политике.

Мапа на сајту jakubmarian.com приказује колике су државне резерве злата појединих европских земаља.

Очигледна је разлика између Источне и Западне Европе која показује јасну линију раздвајања ове две регије.

 

Мапа показује количину државних резерви злата изражену у грамима по глави становника.

 

Ко има највише злата код Словена:

Русија – 11,7 грама по глави становника
Словачка – 5,9 грама по глави становника
Бугарска – 5,5 грама по глави становника
Белорусија – 4,3 грама по глави становника
Македонија – 3,3 грама по глави становника
Пољска – 2,7 грама по глави становника
Србија – 2,6 грама по глави становника
Словенија – 1,5 грама по глави становника
Чешка – 0,9 грама по глави становника
Босна и Херцеговина – 0,8 грама по глави становника
Украјина – 0,6 грама по глави становника
Хрватска – 0 грама по глави становника
Црна Гора – н / а грама по глави становника

Просто речено, у случају лоших сценарија као што су светски ратови, катастрофе и друге опасне ситуације, већина словенских земаља не би имала одрживе резерве злата да би преживеле тешка времена на дуге стазе.

 

Поделите:

5 COMMENTS

  1. Iako je to zlato (navodno) „nacionalno“ ono ne pripada (niti se deli) „po glavi stanovnika“ nego „po glavi“ vladajuće garniture! Tako je „vladajuća garnitura“ 1941. g. pokupila svo zlato koje bilo „po glavi stanovnika“ i pokušala da pobegne sa svim tim zlatom, ali, zlata je bilo mnogo i preteško, tako da je „vladajuća garnitura“ usput morala da „ga se oslobađa“ odnosno, baca po planinama. Uzgred (budi rečeno) to zlato je (navodno, ajd’ tako da kažemo) „nacionalno“ ali pored tog „nacionalnog“ zlata vladajuća garnitura ima još i svoje, privatno zlato koje nije ubrojano, tako da nema problema za njih, – preživeće oni sa tim „nacionalnim zlatom“ (po glavi stanovnika) kao što su preživeli đubrad koji sada žive u Belom dvoru! A za narod? Ma koga briga za narod. Narod je samo „resurs“ za juriše i da štite odstupnicu „elite“ (ako dođe do toga! Tako je bilo od kada je taj Karađorđević (Aleksandar) preuzeo vlast! (Jebo mu pas mater! Zašto ga Apis nije odmah ubio nego dozvolio da ga ovaj majmun preduhitri!)

    • Hm,hm…pa,ne samo 1941, par godina ranije,1934. Dovukli su jedan od dva najveca bagera na svetu u rudnik Neresnica…i krljali 25-31 kgr zlata,valjda mesecno nisam to zapamtio,naravno,Aleksandar je uknjizen kao vecinski vlasnik,prodat je francuzima.

  2. Hm,hmm,,,Srbija im,bez skupstinske odluke,daje apanazu 1.000.000 evra godisnje,isto toliko,od nedavno i njihovom pulenu Tomislavu Nikolicu, Republjik,Serbija,tihi drzavni udar na drustveno politicki sistem,“ samoubojstvo“… Republjik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here