Генерал Малиновић: Више од пола Владе и државне управе не би прошло безбедносну проверу

Поделите:
„ВОЈСКА НИКАДА НИЈЕ БИЛА У ГОРЕМ СТАЊУ ПО СТАНДАРДУ И СТАТУСУ СВОЈИХ ПРИПАДНИКА“

 ГЕНЕРАЛ у пензији и члан Демократске странке Срето Малиновић изјавио је да Војска Србије никада није била у лошијем стању када се погледа радни и материјални стандард и статус припадника Војске.

        „Од 2012. године све што су урадиле летеће измене на месту министра одбране јесте симболичан довршетак раније започетих пројеката и исцрпљивање до изнемоглости свих потенцијала Војске и система одбране“, рекао је Малиновић у интервјуу за портал Коментар-прес (komentarpress.net).

        Малиновић је казао да је то довело до егзистенцијалних проблема који су узроковали већи одлазак људства из система одбране и протесте Војног синдиката на које надлежни нису у стању да одговорно и ефикасно реагују.

        Упитан да ли је неко од 2012. године био добар министар одбране, Малиновић је рекао да је Небојша Родић разумео систем одбране на прави начин и желео да ствари постави на потребан и одржив ниво, али да је на жалост система одбране и припадника Војске кратко трајао.

        Малиновић је рекао и да би законом требало предвидети и ближе уредити безбедносну проверу свих изабраних лица и њихових најближих сарадника јер то раде државе која озбиљно воде рачуна о својим националним интересима.

        „Када погледате састав Владе и државне управе, готово да сам сигуран да их више од пола не би прошло безбедносну проверу“, рекао је Малиновић.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here