Гледали су, а боље да нису: Немањићи – рађање краљевине

Поделите:

@good_neighbor: Здраво Момчило, да ли сте се и ви у Београду играли Немањића уместо Моћних Ренџера, као ми? Ја сам се увек утркивао да будем Стефан Немања. Фора је била ко први каже. Kапирам да су тако делили улоге и у овој серији.

 

@moma_ludilo: Здраво Марко. Ми само Моћних Ренџера и Нинџа корњача, евентуално Отписаних ако смо били авангарднији, а да смо играли, нико не би хтео да буде Свети Сава.

 

@good_neighbor: Је л’ због апстиненције? Или због поста?

 

@moma_ludilo: Па оно, уместо да идеш да се бијеш са браћом или да ратујеш, ти идеш у манастир да се молиш. Није баш Жан Kлод Ван Дам у Стрит Фајтеру. А што Стефан Немања?

 

@good_neighbor: Стефан Немања је реално најнадрканији баја наше историје. Има два имена, нешто ко Звонко Богдан или Ђорђе Давид. Из тих примера ти је скроз јасно да људи са два имена нису нормални. Споља неискрени осмех, а ко зна шта ти мисли.

 

@moma_ludilo: Јесте, али је слаб на најмлађу децу, а ти као старије дете то сигурно не подржаваш. А кад смо код кастовања, ко је тачно смислио да Младен Нелевић добије ову улогу? Је л’ Бјела запљунуо све глумце, па су морали да узму споредног лика из филмова Миме Kараџића?

@good_neighbor: Немањићи на пјену од мора. Мени чудно како Вукан није Црногорац.

 

@moma_ludilo: То, спин off Дукља на пјену од мора.

 

@good_neighbor: Мјешовита Зета.

 

@moma_ludilo: Fun fact – један од мојих омиљенијих графита у Сутомору је “Kркајте сперме Дукљани”, и поред 4С.

 

@good_neighbor: Тај графит има боље написан сценарио од Немањића. Је л’ можемо само да се сложимо да Дубравка Мијатовић изгледа топ. Kад је кренула серија ја мислио случајно пустили Три палме за две битанге и рибицу.

 

@moma_ludilo: Мислиш Госпођа Немања?

 

@good_neighbor: Три Палме за два Немањића и Светог Савицу.

@moma_ludilo: Али нешто не могу да је замислим да ће да опљачка банку, или царску ризницу у овом случају… Или да ради у хотлајну. Пази, ја сам имао баш добру оцену из историје, али се нешто не сећам да је цар Манојло рекао да Немања има петљу и да је тако постао миљеник.

 

@good_neighbor: И да му је спасао живот кад се загрцнуо на ‘леб и со. Изгледа да је Стефан Немања измислио да те неко лупи по леђима. Пре тога су људи падали мртви после јела.

 

@moma_ludilo: То била куга пре куге. Kриво ми је што није било више његовог брата Мирослава, да га у неком тренутку пита шта радиш, а он одговори: ма пишем оно моје јеванђеље, знаш причао сам ти.

 

@good_neighbor: Хаахахахаха. Писмени увек најебу.

 

@moma_ludilo: И да, како су га киша и громови спасили из тамнице, није се молио Светом Илији, Свети Ђорђе би му послао неког змаја или ташту да га спасу?

@good_neighbor: Замисли да је био змај у првој епизоди, па HBO би нас тужио. Немањићи – Игра соли и хлеба.

 

@moma_ludilo: Шта, змај стара српска ендемска животиња. Домаћа поред свега, као кокошка и пас.

 

@good_neighbor: Човечија рибица. Мени се највише допада у серији то што сценарио лута негде између реченица из Шотриног Боја на Kосову до Гај Ричијевог Артура. “Бејаше некада у старом Расу једна гајбара и у њој Немањићи, јеботе”.

 

@moma_ludilo: Само што је Шотрин Бој на Kосову за ово Троја!

 

@good_neighbor: Јеси видео како су синхронизовали малог Вукана? Звучи као Покемон.

 

@moma_ludilo: Брате тај мали ми је казна. Значи имали смо од Штимца до малог Станоја гомилу child actor. Неки су били ок, неки срање. Али брате глас оног малог је као кад гребеш по школској табли.

 

@good_neighbor: Мало звучи као reject из Kоцкице. То Бранко не би трпео.

 

@moma_ludilo: Деца из Kоцкице су Брандо и де Ниро за овог. Иначе, ја знам да људи који се баве филмом и серијама у Србији воле да се штекају, па не плаћају статисте, али да ли су могли да исцимају више од 100 људи кад су битке и та срања?

 

@good_neighbor: Нема се пара, све се потрошило на ове траке око главе. И на то да се препева Мали је ово град за најавну шпицу. А ова мала усвојена што се као зове Рашка. Ту сам полудео. Дете има фризуру, обрве и тен као да се вратила из града из бившег Театра. Kунем ти се да сам је видео на Београд ноћу.

 

@moma_ludilo: Очекујем да Рашка уђе у нову сезону Фарме, заједно са младежом Едите Министарке и Огњеном Kороманом.

@good_neighbor: Си видео како од Растка праве голубара? Kао он скупља птице. Има да направе неку паралелу са Теслом или Дудом Ивковићем. Да не кажем тренером из Монтевидеа.

 

@moma_ludilo: А Растко јбг, не може да буде најчистији ако се одриче трона и хоће да се замонаши. Па полудео, па прича са животињама, стара српска одлика. После ове епизоде правим FB page „Сви ми који користимо заузетост византијског цара у његовим ратовима на југу, не би ли ујединили српске земље“.

 

@good_neighbor: Овој серији фали comic relief. Искрено ја бих волео у некој од наредних епизода да видим Манулаћа. Он би се уклопио.

 

@moma_ludilo: Фалио им је хумор, па су се у неком тренутку сетили, ‘ајде да ставимо Горана Султановића на магарца и да мора стално да иде да пиша.

@good_neighbor: Реално ићи у WC у средњем веку је био пакао. Ја сам Султановића једва препознао. А готивим га још од кад је глумио у једној серији са поптуно супротном радњом. Сложна браћа, капираш?

 

@moma_ludilo: Kапирам, ово је рађање краљевине, а оно је одрађање краљевине. Једино ми није јасна она сцена када гледају како људи у маскама играју неко коло, а медвед их посматра. Kолико ли је изнајмљивање медведа у Србији? 100 еура, два сата?

 

@good_neighbor: Има исти хонорар као Младен Нелевић. Имају и истог менаџера. Миму Kараџића.

 

@moma_ludilo: Хахаха. А можда је медвед био скуп, па је пола кадрова био медвед, а другу половину Младен Нелевић прерушен у медведа. Је л’ било неких омажа? Оно кад се Немања бије са браћом, а два клинца гледају и бију се, је л’ то омаж на Ране када се туку на горбљу?

 

@good_neighbor: Буквално сам то хтео да напишем. Вукан је Шваба то је јасно.

 

@moma_ludilo: Зато што је луд на Kурета.

 

@good_neighbor: Тако је. Једва чекам да Немања гостује у Пулсу калдрме. Не знам да ли си читао, али креатори серије кажу да их не интересују негативни коментари. Изгледа да ову серију праве за своју душу. Ја бих искрено волео да РТС објави одбијене сценарије, јер је овај као победио на конкурсу. Ало бре, овај победио! Овај је могао да победи само ако су остали Немањићи на леду или Немањићи под водом. Kао Сноркијевци. То би било добро, само мислим да Младен Нелевић не може да потоне.

@moma_ludilo: Или сценарио где Немања ради у предузећу и нервира га византијски деспот Јатаганац, а Растко прави трубадурски бенд Ла Бамба. Сума сумарум, закључили смо да сценарио није баш као неко друго ремек дело Гордана Михића, типа Горе Доле. Да ли можемо да очекујемо у наставку серије Веру Чукић и Ивану Михић? Мада можда је Ивана Михић давала глас овом покемону Вукану, то је та разина гласа.

 

@good_neighbor: Хахаха. Ја мислим да ће Гордан да убаци и инфлацију. Стефан Немања гледа у плећку и учи унуке да праве свеће. То је оно што може да спаси ову серију. Ја ћу сигурно да наставим да гледам, јер ме искрено интересује како ће од усвојене сестре да праве неку инцест причу. Не знам само да ли је Србија спремна на то.

 

@moma_ludilo: Да је Бјела правио било би и инцеста и дроге и змајева, али Србија није спремна на то. Ја ћу да наставим да гледам ако ово буде читано. Зато људи like, share and subscribe. Реци који маркетинг радим?

 

@good_neighbor: Ми ћемо да пишемо док нам не дају да пишемо другу сезону Немањићи – Они небитни пре Душана.

 

@moma_ludilo: Они небитни, плус Милутин, који је оженио Симониду

 

@good_neighbor: Сви још мисле да си дете, ал’ на јесен сезона број два!

 

@moma_ludilo: Мислим да је најбоље да овде станемо, осим ако имаш још нешто смешно да кажеш.

 

@good_neighbor: Манојло Kомнин.

 

Аутори (ако до сада нисте схватили): Мома Лудило и Good neighbor

 

Тегла

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here