Горан Ивошевић: Како вас није срамота господине Шутановац

Поделите:

Чланком Топ листа хашких лобиста није састављана никаква листа за одстрел већ се јавност упознали са твитома личности поменутих о њему. Уствари направили су им услугу јер циљ постављања објава на Твитеру је упознавање јавности са ставовима оних који их постављају. Тако је видовдан.орг поменутој господи помогао да се њихови ставови подршке Хашком Трибуналу и осуде генерала Младића боље пробију у јавности. Или им није био циљ да се баш превелика прашина дигне око ових срамотних ставова које су изнели на твитер јер ће се то ценити у неким амбасадама.

Исто тако је јасно да портал Видовдан нема никакву намеру да ствара паралелне службе безбедности попут оних које су постојале у време власти господина Шутановца. Лицемерно је упозорења господина Шутановца, типа „држж`те лопова“ о томе да видовдан.орг доприноси стварању фашистичке атмосфере у друштву. Свашта је радио ДС док је Шутановац био на власти. Желим да га подсетим на акције линча које су спроводили припадници Демократске странке, као што је нпр. прекидање промоције књиге „Зоран Ђинђић у раљама мафије“, на којој је говорио академик Никола Милошевић. Можда је још бољи пример организовање напада приликом приватне посете француског политичара Жан Мари Ле Пена приликом приватне посете Вршцу 2003. године у исто време када су суботичке градске власти примиле Анту Ђапића, тада председника неоусташке Хрватске странке права, у време кад је ДС чинила окосницу свих нивоа власти у Србији.

За разлику од гопсподина Шутановца сматрамо да је хашки трибунал остваривао унапред зацртане политичке циљеве вршећи перфидну симулацију правде. То се најбоље види по томе што је ослобађао или додељиво минималне казне правим и осведоченим убицама свих страна, а осуђивао људе за које је сматрао да су одговорни за почињене злочине. одговорност и кривица нису исто.

Да не говоримо о укупној дужини казни досуђеној Србима за разлику од осталих и да Срби чине већину од око 90 процената осуђених, а остатак деле Хрвати, Бошњаци, Албанци и Македонци. Закључак хашке правде гласи да су Срби чинили злочине над Хрватима и Бошњацима, Хрвати над Бошњацима, а над Србима нико, док су за то време Хрватска и Федерација БиХ етнички очишћене од Срба, којих тамо више скоро и нема, а Србија је и даље једнако мултиетничка као и пре рата са све теретом избеглих и прогнаних Срба. Морамо признати да чак и господин Пленковић боље сагледава хашку правду од господина Шутановца.

Сматрамо да се треба окренути будућности јер све што радимо у садашњости радимо због тога да би имали бољу будућност. Власт коју је је предводила странка господина Шутановца је пропустила бројне прилике које је имала да нам створи бољу будућност и садашњост али се она уместо томе сувише често бавила јаловим суочавањем са прошлошћу о којој није имала појма или погрешне, слободно можемо рећи делиричне представе. Због толиког расипања енергије и средстава на прошлост данас каскамо у технолошком и економском напретку не само за западном Европом, економски стручњаци кажу да ће нам требати 60 година да достигнемо њихов садашњи ниво, већ и за нашим окружењем па и за неким земљама трећег света. Млади и образовани не напуштају Србију због тога што се она није суочила са прошлошћу већ због тога што у њој не виде будућност. Не у задњих пар година већ деценијама.

Господину Трифуновићу би било боље да се позабави својим душевним здрављем јер није нити способан нити квалификован да се бави прошлошћу, премда признајемо да српски народ треба да се суочи са прошлошћу јер је у 20. веку гурнут у 2. светска рата и потом грађански.Треба добрано као друштво да се запитамо да ли смо могли да избегнемо страдања у 1. светском рату, геноцид у 2. и Јасеновац, као и све оно што смо преживели деведесетих укључујући бомбардовање осиромашеним уранијом којим су нас частили они који су нас увукли у 2. светски рат. Такође напомињемо да је прошлост све оно што се догодило до садашњег момента тако да у њу улазе и господа Шутановац и Трифуновић и сигурно има сијасет ствари за које обојица не желе да се сазнају или се праве блесави, а камоли да се друштво суочава с тиме. Ако треба да се суочавамо са прошлошћу онда треба да се с њом суочавамо у потпуности, а не само у детаљима који се тичу одређених група.

Мене је срамота да живим у земљи у којој су Шутановац, Трифуновић, Пешићка, Чанак и Чеда припадници елите који само брукају свој народ који их је изндрио и ишколовао. Кад видим како су полетели да подрже Хаг и да се наругају болесном генералу Младићу који се борио за Србе тешко ми је да не опсујем. Тешко ми је да не прокунем људе без душе и савести.

Горан Ивошевић

Поделите:

4 COMMENTS

  1. Срамота је и мене да са таквима живим у оваквој земљи, али немам другу и стар сам па не могу напоље – где би врло радо отишао!

  2. Taman da upitam – ko to bese gospodin? Sutko? Pazi likove: Tadic big dedi, onda Goran Svilanovic (maaaajko mila), pa Zivkovic, pa Sutanovac, Dinkic, Djelic….Djelic vodi finasije a Dinkic fiskalnu politiku. Svilanovic vanjsku politku, Sutanovac sredjuje vojsku…i posle rokade i zamene…KUKU zar jos postoji Srbija posle njih?

    Ipak je Goran Svilanovic najveca nula nad nulama, najveci servilac i karijerista, kopija nad kopijama. Covece…pisati tekst Sutanovcu? Alooo…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here