Горан Лазовић и Игњатије Шестаков: Срби су стварно небески народ!

Поделите:

 

Лазовић:

Јесте ли били у прилици да упознате нашег патријарха Павла?

Отац Игњатије:

Да, он је био у Москви приликом једне прославе на Српском подворjу. Ја сам дошао са јеромонахом Русом кога су позвали да служи заједно са патријархом. Није било пуно народа. У  једном тренутку, свети патријарх Павле, је излетео иза олтара и позвао ме  да му будем књигодржац.  Био сам збуњен, али сам се врло обрадовао. То је био чудесно драг и питом човек, пун светости. Служио је на црквенословенском језику, као увек, и било је врло занимљиво.

Не могу наћи снимак или форографију са те службе која је била, чини ми се, 2004. године. Мислим да је то био његов последњи долазак у Москву. Неко сигурно има тај видео снимак, а ја га још нисам нашао.

Лазовић:

Врло сте често у друштву патријарха Кирила?

Отац Игњатије:

Сви смо стално у његовом друштву. Он је свуда присутан. Не бих рекао да сам ја често присутан у његовом друштву, више је то наш игуман. Монашење, херотоније, то све иде преко нашег патријарха.

Лазовић:

Ваш Патријарх је врло цењен и поштован у Србији!

Отац Игњатије:

Он то и заслужује као и свака духовна величина.

Лазовић:

Када чујете реч Србија – на шта прво помислите?

Отац Игњатије:

На своје пријатеље, на оно: опет ови Срби, тај луди народ, још увек небески, хаха..!

Срби су стварно небески народ. Јер да нису – не знам како би функционисали. Има ту неке логике. Треба њих добро схватити. Руси су „пијани“ од ових Срба. А у принципу и јесу пијани!  Треба још проћи неке фазе, да бисмо могли нешто да створимо, треба добро и дубоко упознати суштину српског бића, логику размишљања. Има код вас много регионалних разлика.

Лазовић:

Мислите на оно – Босна и логика не иду заједно?!

Отац Игњатије:

Чак и на то! Знате, лакше је размишљати ирационално. Да је другачије, Срби можда све ово што им се догађа не би могли да издрже.

Лазовић:

Како се у руском монаштву гледа на Косово?

Отац Игњатије:

Уопште, све што је са тим везно, овде изазива посебну врсту занимања, нешто што нас вуче да увек будемо са вама, посебно кад знамо какве су косовске муке!

Не знају сви добро суштину проблема и историју тог парчета српске земље. Често мешају људи рат у Босни и Косово, то је за њих скоро исто.

Занимање је веома озбиљно и многи би отишли тамо да виде шта је истина. Друге цивилизације раде на Косову плански, то су они који раде против српског Косова. Ту има много фактора зашто је тако. Срби су су веома далеко од Русије, све се ради од случаја до случаја.

Грци доста помажу Србима и то раде плански. Ми смо имали издајнике на челу наше државе. Неки историјски моменти су пореметили руско-српске односе  од Револуције до Другог светског рата. Деца у школи нису ни учила где је Србија. У Титовском периоду било је свеславенско у почетку. Српске бајке су штампане у Москви 1952. године. После је опет настао расцеп и нико ништа није знао. Када је дошло до распада Југославије, ми смо имали своје издајнике. Односи са балканским земљама су били покварени. Хуманитарна помоћ може да се прикупи, али је велики проблем доставе до Србије, баш због те удаљености. Ја могу организовати велики прилив, чак 4 камиона помоћи за пар дана и то у једном манастиру. Али је дистрибуција проблем.

Поделите:

3 COMMENTS

 1. Serblji su Nebeski narod, samo utoliko što je Nebo granica njihove retardiranosti.
  Primjera njihove maloumnosti je mali milion, a samo ću spomenuti aktuelnu veru u Mesiju KaliNera
  Unazad nekoliko godina, na stiropor mitingu je srpski spasitelj i budući „knjazovožd“ Tomo izjavio da ima ponudu koja se ne može odbiti, a nakon toga je započeo „žedjogladomor“.
  Postavlja se pitanje za milion serbskim genijalcima iz redova realpatriota, koji su tada ginuli za njega i budućeg Mesiju KaliNera, kome adresatu je ova ponuda upućena, a koja nikada nije obnarodovana. Imajući u vidu da je ex-vojvoda stalno isticao kako su on i SNS u stanju učuniti sve ono što čine Dsmanlije na čelu sa narcisoidnim maloumnikom Tadićem, dajem glavu na panj, da je ista dana srpskim „milosrdnim andjelima“, koji su oblačili i ponekada vedrili Nebo nad Srbijom.
  U prilog ove tvrdnje ide okolnost da je zahvaljujući „milosrdnim andjelima“ knjazovožd Toma pobedio na predsedničkim izborima Tadića, koji je imao pola miliona glasova više u prvom krugu, a koje je „pojela milosrdna maca“ u drugom krugu, jer je postavio na KiM crvene linije preko kojih nije htio preći. Revnosni službenici „milosrdnih andjela“ Čeda i Madjari su optužili Tadića za kradju izbora i time preporučili svojim glasačima za koga će glasati u drugom krugu. Ovaj je zbog svojih „crvenih krugova“ dobio pakrački dekret takodjer na stranačkim predsjedničkim izborima, te otišao u istorijsku ropotarnicu. Srpski realpatrioti su zapevali srpsku verziju Aleluje (O dobri Bože Tebi i Tvojim izaslanicima knjazovoždu Tomi i Mesiji KaliNeru najveća hvala i slava! Aleluja, Aleluja, Aleluija).
  Po suvereno osvojenim republičkim izborima srpski Mesija KaliNero uz podršku knjazovožda Tome, te maloga Ivice, kojega je „milosrdna veštica“ stavila u rernu zbog uzimanja „banana“, kao ljudi od reči prionuli su na posao ispunjavanja ponude koja se ne može odbiti, tj. pregazili su Koštuničine i Tadićeve „crvene linije“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here