Грађанима 8 земаља забрањен улазак у САД

Поделите:

Северна Кореја, Венецуела и Чад додате су на листу земаља чијим је грађанима забрањен улазак у САД, због лоших безбедносних услова у тим земљама, као и због недостатка сарадње са америчким властима.
Након што је Судан уклоњен са листе, остало је осам земаља које су суочене са комплетном или делимичном забраном уласка у САД, преноси АФП.
Северна Кореја и Чад суочени су са комплетном забраном, док се забрана уласка у САД за Венецуелу односи на владине званичнике и њихове породице.

Остале земље на листи су Иран, Либија, Сирија, Сомалија и Јемен.
ПЕКИНГ ПОЗВАО НА УЗДРЖАНОСТ ОКО СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ

Кина је данас изразила наду да ће све стране показати уздржаност око Северне Кореје, након што је председник САД Доналд Трамп упозорио севернокорејског министра спољних послова и лидера Северне Кореје Ким Џонг-Уна да неће још дуго.

Северна Кореја је јуче упозорила да би било каква војна операција САД против њих изазвала „најтрагичнији“ крај за САД, заветовавши се да неће седети докони док председник САД Доналд Трамп прети уништењем режима Северне Кореје.

„Северна Кореја ће озбиљно размотрити најјачи одговор до сада и о великом прогласу нашег руководства у вези САД“, наводи се у саопштењу Азијско-пацифичког мировног комитета Северне Кореје, органа Радничке партије Кореје (Северне).

У саопштењу се наводи да уколико САД потцене моћ и вољу Северне Кореје и наставе са „безобзирним“ војним решењем, доћи ће до најтрагичнијег краја америчког „царства“.

Комитет је, такође, саопштио да је Трампова претња, изречена на Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку, да ће „тотално уништити“ севернокорејски режим „проглашење рата“, преноси јужнокорејска агенција Јонхап.

„Не можемо да не урадимо ништа поводом тога“, наводи се у саопштењу и упућјује молба Уједињеним нацијама да не дозволе такве коментаре на подијуму.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here