Харадинај се обратио Србима на течном српском (ВИДЕО)

Поделите:

Лидер Алијансе за будућност Kосова Рамуш Харадинај нови је косовски премијер, а ова вест је као бомба ођекнула Србијом!

Многе ране у Србији је отворила ова вест, а Харадинај, осумњичен за многе ратне злочине над косовским Србима, у току свог првог говора обратио се, на српском језику, српском народу на KиМ.

– Албанци као стари народ, који је живео овде увек, увек је поштовао остале народе, њихове вредности, идентитет, религију, све што је њихов идентитет.

– Никада код Албанаца није постојало непоштовање. Са осталим мањинама успели смо у поверењу, радићемо да то поверење достигнемо и са Србима.
Достојантсво и поштовање биће мој мото за све који живе на Kосову – казао је он на не тако добром српском.

еакције

Ђурић: Сада зависи од Срба

Директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић рекао је да је нова косовска влада прва која ће зависити од српских гласова и да неће моћи да опстане ако Срби у политичком смислу буду малтретирани.

Немачки медији: Мораће да призна ЗСО

Нови косовски премијер Рамуш Харадинај мораће пре свега да прогута велику жабу и призна заједницу српских општина на Kосову, која ће, попут Републике Српске у Босни и Херцеговини постати држава у држави, пише данас немачки дневник Тагесцајтунг, а преноси Дојче веле.

Лист наводи да су пре свега гласови српске мањине на Kосову помогли бившем вођи ОВK Харадинају да постане премијер Kосова. А како ће се он понашати у тој ситуацији, то није тешко предвидети јер и ЕУ и међународна заједница, баш као и председник Србије Александар Вучић желе да Харадинај испуни неке услове, додаје лист.

Лист додаје да заједницу српских општина Брисел сматра предусловом интеграције обе земље у ЕУ.

 

 

 

Еспресо

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here