Харадинају војска, Тачију судство, а Србима…

Поделите:

Будућа косовска влада ће имати 21 министарство, а према споразуму о расподели, странка Хашима Тачија добиће министарство правде, док Харадинају осим премијерског места иде и војска, а Беџет Пацоли биће министар спољних послова.
Представници Српске листе имаће три министарства.

У званичном документу у којем се наводи којој странци ће споразумом припасти које министарство, а у који је „Блиц“ имао увид, стоји да је место министра без портфеља обећано једном од представника несрпске мањине.

Министар за повратак расељених биће као и у прошлој влади Далибор Јевтић, доскорашњи министар за локалну самоуправу Иван Тодосијевић добиће нови мандат, док ће ново име у влади бити Ненад Рикало, досадашњи представник Српске листе у Централној изборној комисији.

Један од њих тројице биће истовремено и заменик премијера.

Према том споразуму, који су потписали сви шефови странака које ће чинити нову парламентарну већину (осим представника Српске листе), предвиђа да највећи број ресора добије ДПК Кадрија Весељија, којима ће припасти шест министарстава и место заменика председника владе.

Весељијевим министрима ће припасти место у министарству правосуђа, а такође ће се бавити финансијама, здравством и европским интеграцијама.

Милијардер Пацоли прави „ново“ Косово!?

Иако ће ДПК имати највећи број ресора, најзначајнија министарства ће отићи у руке Беџета Пацолија, који ће, према незваничним информацијама, дефинитивно бити косовски министар спољних послова.

Осим тога, у његове руке иде и полиција, министарство за економски развој, али и место првог потпредседника владе.

Најмањи део колача добила је странка будућег премијера Рамуша Харадинаја, којој ће, према споразуму, припасти само министарство које ће бити надлежно за развој инфраструктуре, али и једно посебно значајно – војска.

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here