Хејли: САД ће радити на томе да Kосово постане чланица УН

Поделите:

Сједињене Америчке Државе радиће на томе да Kосово буде препознато као држава чланица Уједињених нација, поручила је амбасадорка САД при УН Ники Хејли, а преноси портал KоССев, позивајући се на извештај Радио-телевизије Kосова.

­У организацији генералног конзулата Kосова и Америчке привредне коморе на Kосову, уз подршку Министарства спољних послова и Удружења за развој регионалних агенција (АРДА), у Њујорку су промовисана су вина, сиреви, вода и чоколаде произведене на Kосову.

Kако се наводи у саопштењу Америчке привредне коморе, на новогодишњем пријему, на који су позвани амбасадори акредитовани у Уједињеним нацијама, представници албанске дијаспоре, представници америчких предузећа, такође је присуствовала амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Уједињеним нацијама, Ники Хејли, преноси портал KоССев.

Током свог говора, она је рекла да ће Сједињене Државе радити како би Kосово било препознато као држава чланица Уједињених нација, јер се Kосово и САД поштују, верују једни у друге и деле исте демократске вредности, додајући да ова врста везе не може бити прекинута.

Говорећи о изазовима које све државе имају у одређеним тренуцима, поминула је и чињеницу да је Kосово помогло Сједињеним Државама током недавне олује која је погодила Тексас.

Представница генералног конзулата Kосова, Теута Сахатћија, рекла је да су новогодишњи празници добра прилика за промоцију пријатеља Kосова, косовских вина и других производа.

Захвалила се на њиховом присуству, а посебно америчкој амбасадорки Ники Хејли, за коју је рекла да је велики заговарач за Kосово у Савету безбедности Уједињених нација.

Она се такође захвалила Америчкој привредној комори за иницијативу и понашању према косовским производима у САД, поменувши чињеницу да је вино произведено на Kосову прво вино које је икада доспело на столове Савета безбедности Уједињених нација, а од стране амбасадора Јапана.

Н1

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Dabome. Samo nek koferce Dacic i bizgov iz Bugojna glasaju protiv Izraela i prkose Americkim interesima pa mogu da se pozdrave sa Kosovom. Posle mogu do mile volje da patetisu o Kosovu kao Srpskom Jerusalimu i maloj Srpskoj ruci iz koje je Amerika uzela sve. Mozda Petog oktobra govnjiva motka nije zavrsila svoj posao ali sledeci put im sledi Libijski scenario.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here