Хојт Ји амбасадор у Сарајеву?!

Поделите:

Брајан Хојт Ји поднео је оставку на место помоћника заменика државног секретара САД за Европу и Евроазију, потврђено је „Ал Џазири“ у Стејт департменту.

У одговору је наведено да је Хојт Ји о напуштању садашње дужности обавестио колеге у Министарству спољних послова САД.

На тој позицији био је од 2013. године.

Као његов наследник неслужбено се спомиње некадашњи шеф мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини Џонатан Мур.

Иначе, у јавности се спекулише да би Хојт Ји могао да преузме дужност амбасадора САД у једној од држава Западног Балкана.

Најпре се, наиме, помињало да ће он бити амбасадор у Македонији, а према сазнањима Блица Хојт Ји је виђен за амбасадора САД у Сарајеву.

Спутњик

Поделите:

5 COMMENTS

  1. Jaka stvar, i Srbi i Hrvati u Bosni su za ulazak u EU i za Zapad (i verovatno NATO kad udje i Srbija). Ovde nije pitanje Zapad ilu Istok (to ne zavisi od nas) nego je pitanje sto Bosnje uskracuju osnovna ljudska prava Srbendama u Republici Srpskoj i Kroatanima u Herceg Bosni. Srbi u BiH su se toliko vekova borili protiv samovolje stranih imperija Otomanskog i Austrougarskog, nece nas Americka zaplasiti.

  2. On je potpuno promasio, trebao je da bude ambasador u Beogradu da razjuri bandu tetkinog Vulina, koferce Dacica, i kasikare Seselja i Tomislava. Sta ce u Bosni da se izivljava nad Srbima, ko da nisu dovoljno propatili pod Turcima i Ustasama.

  3. Narodi u Jugoslaviji su tokom njenog postojanja a i pre prirodni razvili saveze kako bi opstali. Tako su Slovenci proruski nastrojeni kako bi se oduprli asimilaciji, kao i Srbi gde su ugrozeni (nekad u Crnoj Gori sad u Bosni) Hrvati pronemacki kako bi se oduprli Italijanima i nama, a Srbi u Srbiji probritanski/proamericki kako bi ocuvali tu i takvu jugoslaviju od unistenja. Zato je pogubno kad je lider u Srbiji proruski nastrojen (tipa Tome i Dacica), a potpuno benigno ako je to u Bosni ili Sloveniji.

  4. Hojt Ji kao ambasador najvise ima smisla da bude u Beogradu da priteze i rasteruje bandu tipa tetkinog Vulina, koferce Dacica, Tome i Seselja. Isto neko takav treba da bude u Zagrebu da spreci ovu ustasizaciju. Za BiH kao ambasador trebao bi da bude neko fin kao Kajl Skot, koji bi imao razumevanja za ugrozenost Srba i Hrvata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here