ХОС-овци на конференцији са краватама и грбом са усташким покличом

Поделите:

Бивши припадници ХОС, чије Удружење у свом грбу има усташки поклич „За дом спремни“, не одустају са провокацијама, па су се на конференцији за новинаре, на којој су тражили заштиту премијера Андреја Пленковића, појавили са краватама на којима је утиснут грб тог удружења, пренео је портал „Индекс“.

„Са овог места захтевам, тражим и молим подршку премијера Пленковића да нас заштити. Доказао је у својој политичкој каријери као председник владе да има ставове и показао се као државник…“, рекао је Борислав Баришић, председник Савеза удружења ХОС.

Баришић је рекао новинарима да су захтеви за уклањање спомен плоче у Јасеновцу, на којој је исклесан и њихов грб са натписом „За дом спремни“ „само врх леденог брега“ и да зато од премијера тражи да подржи и заштити припадника ХОС-а.

„Тражим да заштити једанаест невиних, да заштити част, поштење оних момака чија смо имена ставили на једној маленој плочи у Јасеновцу. Бар као мртви, нека има пијетет према њима, нека их се не дира, нека их се не назива фашистима“, рекао је Баришић на конференцији за новинаре у Осијеку.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here