ХОС: Плоча скинута – „За дом спремни!“ легализован

Поделите:

Удружење ХОС похвалило се да је Хрватска легализовала поздрав „За дом спремни!“, јер је као контрамјеру за уклањање плоче из Јасеновца, добило рјешење о регистрацији од Министарства управе, чиме је поново потврђен грб у коме се помиње тај поздрав.

Један од преставника ХОС-а Анте Ђапић саопштио је новинарима у Загребу да је ријеч „о једној од највећих побједа ХОС-а“ од посљедњег рата.

„Нема шансе да би плоча била скинута у Јасеновцу, да нисмо добили рјешење о валидности поздрава `За дом спремни`“, поручили су хосовци.

ХОС је раније поднио захтјев да може легално корисити грб у својим материјалима, што је одобрило Министарство управе.

„Уважена је обавеза према нама, а то што ће сада скакати Иво Јосиповић /бивши предсједник Хрватске/ – то није наша брига.

Ми ћемо сада другачије поступати. Могли сте то да примијетите током посљедњих мјесеци – нисмо хтјели да доливамо уље на ватру. Имамо легалан начин за поздрав у контексту ХОС-а“, поручили су хосовци.

У Јасеновцу је данас скинута плоча са усташким поздравом „За дом спремни!“, након вишемјесечног притиска српских и јеврејских удружења, те дијела медија у Хрватској и ЕУ.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here