Хрват је постао лице РАСИСТИЧКОГ МАРША, а сада му ПРЕТЕ СМРЋУ

Поделите:

Хрват Питер Цвјетановић (20), чије су слике са расистичког марша у Шарлоствилу обишле цео свет, жали се да му прете смрћу.
Овај студент из Неваде је покушао да објасни да он није расиста, већ бели националиста.

– Нисам очекивао да ће фотографија бити толико дељена. Схватио сам да има врло негативно значење. Али надам се да су људи спремни да чују да нисам љутити расиста каквог виде на фотографији. Ми сви заслужујемо будућност за нашу децу и нашу културу. Бели националисти нису мрзитељи, ми само желимо да сачувамо оно што је наше – рекао је он, преноси „Јутарњи лист“.

https://twitter.com/CvjPeter/status/896849798782996481?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fpatriot.rs%2Fhrvat-je-postao-lice-rasistickog-marsa-a-sada-mu-prete-smrcu%2F

Универзитет у Невади потврдио је да је особа с фотографије њихов студент, али нису објавили његово име. Управа универзитета осудила је расизам и идеје о белачкој надмоћи, које стоје иза скупа у Шарлотсвилу.

– Такви покрети не представљају вредности нашег универзитета. Осуђујемо сваки напад на појединце с обзиром на њихову боју коже, верско или политичко опредељење, сексуалну оријентацију, инвалидитет или порекло – поручио је Универзитет у Невади.

У међувремену су покренуте бар две петиције са захтевом да се Цвјетановић избаци с Универзитета. Једна од њих је на сајту „Change“.

– Не мислим да имају право да ме избаце с јавног универзитета. Отишао сам на легални политички скуп да искористим своју слободу говора. Нисам починио никакво дело насиља – одговара он онима који га нападају.

– Нисам учинио ништа незаконито, имам право изразити своја политичка уверења, и ако ме Универзитет у Невади избаци, то је јасно кршење мојих права – поручио је Цвјетановић медијима.

Младић се пожалио да су се ствари отеле контроли откако је идентификован као лице с фотографије с протеста. Примио је претње смрћу и боји се физичког напада.

– Зубима и ноктима ћу се борити за моје ставове белог националисте. Волим моју културу и борићу се за њу, али никад насилно – истиче Цвјетановић који се оградио од насиља које се десило на скупу у Шарлоствилу.

https://twitter.com/CvjPeter/status/897340019924512768?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fpatriot.rs%2Fhrvat-je-postao-lice-rasistickog-marsa-a-sada-mu-prete-smrcu%2F

Он је отворио твитер налог само да би се одбранио од напада критичара и тврди да он није тај који мрзи друге, већ да је мржња уперена ка њему.

Такође је рекао да његова фотографија не треба да буде симбол мржње већ „симбол храбрости“.

Иначе, занимљиво је да су се Цвјетановић и остали на скупу појавили са бакљама какве користе полинежански народи.

Поделите:

5 COMMENTS

 1. Zanimljivo, mladi ustaša „i noktima i zubima“ će se boriti za svoju „kulturu“ al’ „nikako nasilno“!? Njegova „kultura“ je zverska, jer i zveri se tako bore za „svoju kulturu“ a i ustaše su isto bili zveri!

 2. Po beznicah se govori, da so mafijci v Črni gori postavili P. Cvjetanovića na vrh dark lestvice za fentanje, ker en stari namerava plačati ogromno denarja. Baje se gre za krvno osveto, ki jo je podedoval, ker je njegov prednik enkrat leta petinštirideset iz Evrope zbežal preoblečen v patra. Menda je ta njegov prednik poklal nekaj ljudi v Jasenovcu in Gospiću ter je bil član Črne legije. Potem so imeli Cvjetanovići več kot sedemdeset let mir, ker jih nihče ni našel, zdaj je pa nekdo očitno videl njegovo lepo sliko in na njej je očitno podoben svojemu predniku. To se govori po beznicah, tako da res ne vem zakaj se sploh sekirajo in trudijo s peticijami, če bodo Črnogorci to opravili na profesionalen način?

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11081726&sid=f3e1bb5430e4b0c3ae3575d4f7284a41
  Jure Francetić, Vjekoslav Luburić Maks, Rafael Boban in Ante Pavelić so kultura Petra Cvjetanovića. Ne pa genaral Lee.
  In ker imamo mi belci očitno še vedno krvno osveto ga bodo Črnogorci ferdirbali, ker je njegov prednik naredil nekaj črnogorskim četnikom ali partizanom. Uboga politična zgodovina, ki ne preveri zakaj, in predvsem pred kom, se njegova lastna družina skriva.
  Potem jo pa najde upokojeni četnik, partizan ali očividec in ugotovi, da je prišel čas za krvno osveto.

  Smo res tako zlobni? Ali res nekomu privoščimo, da ga pospravijo mafijci iz Črne gore? Očitno nismo ljudje

  • Hm,hmm…if ovom prilog up je prepravljeno,ispravno je prepravlja u Cvetanovic.ali,nije problem,ovo,a nije prvi put,shvatam kao poruku da Sam nepozeljan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here