Хрват манијак годинама прати и снима децу и жене: „Радићу шта хоћу и је*аћу шта хоћу“ (ВИДЕО)

Поделите:

Kада га виде, деца беже из парка, а жене узнемирено прелазе на другу страну улице. Чудно их гледа, фотографише и прати

Манијак из насеља Реметинечки гај у Загребу годинама је уходио и уземиравао жене, девојчице, па чак и мушкарце.

Kада га виде, деца беже из парка, а жене узнемирено прелазе на другу страну улице. Чудно их гледа, фотографише и прати. Становници тог загребачког насеља га годинама пријављују полицији, али без резултата. Зато је екипа емисије „Провјерено“ одлучила да дође на терен.

Они су пришли мушкарцу и питали га да ли је истина да прати и узнемирава грађане, на шта им је он рекао „наравно да то није истина“ и да нема темеља тим оптужбама. Мушкарац оптужен за праћење није желео да да изјаву новинарима, већ је само рекао да ће позвати адвоката.

– Имала сам осећај као да мене чека. Kад сам ишла с посла знао је који ауто возим и у ретровизору га видим иза себе како чека да ја изађем напоље и да дође на моју страну пута. Стварно, осећај је јако неугодан. Један дан након сигурно месец дана таквих сусрета на улици, приметила сам како се затрчава према мени и паралелно хода с мојом зградом да види у који улаз ћу да уђем. И то је било нешто што је преломило у мени да одем у полицију и пријавим све – наводи једна од жена које су доживеле узнемиравање.

Пријављиван је неколико пута полицији, против њега је поднесена и кривична пријава – али на крају се ништа није предузело. Полиција није утврдила да постоје елементи казненог дела. Ипак, ухођење одраслих није једина ствар коју је овај средовечни мушкарац практиковао. Мета су му и деца која се свакодневно играју у парку.

– Kад идем сваки пут се створи ниоткуда. Ја бих ишла по сладолед, али се не усуђујем. Мама ми је рекла да се пазим и да ако га видим, бежим – наводи једна девојчица.

– Прави се ко да ради нешто на телефону, али заправо слика. Сваки пут вади телефон кад види децу, апсолутно сваки пут сам га видела да то ради кад сам у близини – изјавила је друга девојчица, што су потврдила и друга деца.

Kомшије су размишљале да сами реше проблем, али су били у страху да ће они бити ти који ће настрадати.

– Пар пута сам га питала зашто он хода за мном? Он је на то рекао да ће ходати где хоће, радити шта хоће и је*** шта хоће – испричала је друга жена коју је такође пратио овај манијак.

Узурпатор из Реметинечког гаја ухапшен је истог дана када га је екипа „Провјереног“ снимила, убрзо је и пуштен, а одређена му је забрана приласка људима које је уходио.

Сада је на потезу ДОРХ који ће одлучити о подизању оптужнице.

 

 

 

Телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here