Хрвати траже изручење Синђелића!

Поделите:

Црногорско Министарство правде огласило се саопштењем.

Министарство правде Црне Горе данас је, „имајући у виду велико интересовање медија, а ради црногорске и шире јавности“, потврдило да је од Министарства правде Хрватске примило молбу за изручење Саше Синђелића, сведока сарадника у процесу против осумњичених за покушај извршења државног удара у Црној Гори током избора 16. октробра прошле године.

РТЦГ преноси да је црногорско Министарство правде „одбацило неосноване и тенденциозне наводе“ опозиционог Демократског фронта који је раније данас навео да је министарство покушало да сакрије да је Хрватска затражила изручење Синђелића.

Наводи се да је након интересовања медија из министарства саопштено да је молба стигла и да је прослеђена Вишем суду у Подгорици на одлучивање.

„Министарство правде обавештава да је од свих медијских навода на ову тему тачно једино то да је Министарство правосуђа Републике Хрватске упутило молбу за изручење Синђелић Саше од 1. јуна 2017. године, коју је Министарство правде Црне Горе, након што је потврдило њен пријем, у складу са прописаном процедуром проследило Вишем суду у Подгорици“, саопштено је из министарства.

 

 

Танјуг

Поделите:

1 COMMENT

  1. Koliko ovaj majmun na slici ima razreda škole? I u kakvom je (eventualnom) srodstvu sa Stevanom Sinđelićem resavskom legendomi iz prvog Srbskog ustanka!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here