Инсајдер: Јована Ђинђић и Твитер талог

Поделите:

Вест да Јована Ђинђић ради у једној од владиних служби показала је на поменутој друштвеној мрежи, по ко зна који пут, како изгледа талог овог друштва.

Прозивање ћерке убијеног премијера због радног места, довођење у питање њених неоспорних квалификација за једну административну позицију, уплитање њене мајке у целу причу, уопште суђење једној девојци и њеној породици без елементарних чињеница, извукло је још једном на површину стварну слику Србије. Овај пут, али не само у овом случају, оне Србије која претендује да је цивилизованији, образованији и бољи део друштва.

Са својих “моралистичких” висина, острвили су се на њу из једног јединог разлога- што као ћерка Зорана Ђинђића, по њиховом схватању, не може да седи у Влади којом управља Вучићева коалиција.

То што се бави маргиналним групама и ради у интересу најсиромашнијих и најневидљивијих грађана ове земље, овим душебрижницима је небитно. Kао што им није важно ни колико пута и на које све начине треба да буде повређена Јована Ђинђић. Иако никада свој живот не би мењали за њен, врло добро “знају” како би се понашали да су на њеном месту.

Не треба велика памет да би се дошло до закључка да би свако радно место Јоване Ђинђић оваквима било спорно и на овај или онај начин повезано са Александром Вучићем.

Лека против најнижих људских порива нема, а Ворхолових петнаест минута славе су сувише изазовни да би најгоре међу нама спречили да се огласе. Зато, колико год за успутне жртве болан, Твитер је добродошао као огледало у коме се болест једног друштва јасно осликава. Без обзира на то да ли се вест о радном месту Јоване Ђинђић, која је стара неколико месеци, на појединим порталима нашла случајно или намерно.

Инсајдер

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here