Исидора Бјелица: Хвала пријатељима и непријатељима

Поделите:

Kњижевница Исидора Бјелица пролази кроз прави пакао, јер се већ годинама бори са опаком болешћу.

Исидора је остала ведрог духа, али је поруком коју је објавила на Инстаграму расплакала многе пратиоце.

– Само је безусловна љубав истинска љубав, све друго је патологија… желим да вам кажем свима хвала – хвала мојој најдивнијој породици, мојим пријатељима, мојим читаоцима, оним који се моле за мене и шаљу ми речи љубави, али хвала и мојим привидним непријатељима и онима који су ми замерали све и свашта, јер сам од њих толико научила колико су сукоби бесмислени а повређеност само моја неразрешена сујета.

Хвала и овој тешкој болести због које сам осећала и најстрашније болове и очај који нисам веровала да људско биће мозе доживети јер сам тек преко тог бола сазнала шта је љубав и колико сте сви дивни и колико је Бог милосрдан кад сам окружена таквом добротом… Желим да вам захвалим свима јер је од толике ваше љубави моје срце научило да воли без захтева и замерки…

Јер је од толиког бола моја душа спознала да у љубави нема шта ни да се опрости, јер љубав се никад не љути и не замера. Понекад сам била толико очајна да сам се питала зашто морам да трпим толику физичку и душевну патњу, а онда сам схватила да ме је баш тај бол научио да се не огледам у свом замагљеном огледалу него у вашим чистим очима, а тамо сам видела ваше дивне душе које су гледале мене…

То је излечило моје срце које су мучиле многе ствари… Пробудиш се једно јутро и схватиш да немаш никоме ништа да замериш, па чак ни себи јер не може човек да се љути што не разуме, што не схвата, јер упорно тражи истину у свом парчићу замагљеног огледала… И тек кад заменимо своје мало огледало бескрајном кристално чистом дубином очију других људи који додирују наш живот разумећемо тајну безусловне љубави… Хвала – написала је Исидора.

 

 

Ало

Поделите:

1 COMMENT

  1. Sudeći po ovom tekstu, čini se da bolest ove književnice? (IB) dobro, pozitivno utiče na nju, da je oplemenjuje, produhovljuje jer (opet, samo se čini) da je „zahvaljajući“ svojoj bolesti otkrila ljubav i plemenitost kod drugih ljudi a da ih ranije (dok je bila zdrava) smatrala sve sebične i sujetne lopove a da je samo ona bila darovita uzvišena i plemenita!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here