Исламска држава на шпанском запретила Шпанцима новим нападима

Поделите:

ЕКСТРЕМИСТИЧКА организација Исламска држава (ИД) запретила је данас Шпанији новим нападима и поручила њеним грађанима да могу очекивати нове сцене попут оних Барселони и Камбрилису у којима је убијено 15 људи, а 120 је повређено, преносе шпански медији.

         Џихадисти су у првом обраћању на шпанском језику, недељу дана након напада у Каталонији, поручили Шпанцима да им неће дати мира ако њихова влада настави борбу против ИД, преноси лист Ел Паис.

         На снимку објављеном на друштвеним мрежама виде се снимци панике и страха з Барселоне и како двојица екстремиста прете грађанима Шпаније.

         „Исламска Држава више нема граница”, говори припадник те екстремистичке организације с брадом и црном капом на глави, док се у позадини виори црна застава. На снимку се такође чује музика на француском језику.

         У нападу у историјском центру Барселоне 17. августа увече погинуло је 13 особа, а повређено 120 људи када је комби улетео међу пешаке који су се шетали прометном улицом Рамбла. Возач је побегао са места несреће. Одговорност за напад преузела је Исламска држава.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here