Иштван Пастор: Мађари у Војводини да се региструју за изборе у Мађарској и гласају за Орбана

Поделите:

Председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор позвао је војвођанске Мађаре да се региструју за изборе у Мађарској који се одржавају наредне године и најавио да ће СВМ на њима подржати владајућу странку Фидес.
Пастор је за Телевизију Панон (Паннон) из Суботице рекао да се у протеклом периоду удвостручио број војвођанских Мађара који имају двојно српско-мађарско држављанство, а који су се регистровали за изборе наредне године у Мађарској.

„Број пријављених у бирачки списак достигао је око 60.000“, казао је Пастор наводећи да су активисти СВМ-а у протеклом периоду обављали „захтевни рад на терену“ с циљем да грађане информишу о томе да добијање држављанства не значи истовремено и упис у бирачки списак.

Коментаришћи подршку владајућој странци у Мађарској, Пастор је оценио да су протекле године „потврдиле да је Фидес стабилан стратешки партнер на кога увек можемо да рачунамо“.

„Уколико неко има стратешког партнера онда то не значи да га се сетимо само онда кад нам је потребно, него и када нам је стратешки партнер у борби, да је и онда потребно да му помогнемо“, рекао је Пастор.

Бета

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here