Иван Ивањи: Херта Милер је глупача којој су комунисти штампали књиге за време Чаушескуа!

Поделите:

Ја сам о њој као о врло контраверзној личности свашта већ знао, али је мој план био да о томе причамо кад она оде.
Колега немачки новинар је намерно њој поставио клопку да би направио скандал. То је он хтео, познајем га. Она је улетела у клопку и онда избија тај непотребни скандал јер је она глупа.

То што Херта Милер лупета то мисли цела Немачка. То није изузетак, то је тамо бренд. Нису ништа друго чули. Веома мало је људи било који су били толико храбри као Гинтер Грас који је јавно рекао да је погрешио што је заговарао бомбардовање Србије.

Херта Милер је добила своју Нобелову награду на линији антикомунизма, борбе против диктатуре. Основна прича њених романа је о страхотама које је радио Секуритате – тајна служба у Румунији. Међутим, ту има чудних противуречности. Њена прва књига збирка приповедака „Низије“ изашла је у време Чаушескуа, не само да је тад изашла него је добила награду ЦК народне омладине Румуније. Не да није била спутана, него је била дете комунистичког режима. Одмах после тога је добила стан у новоградњи у Темишвару. Пошто знамо како су функционисали ти режими у комунистичком времену.

 

Спутњик

Поделите:

4 Коментари

 1. Изјава поменуте “НОБЛЕСОВКЕ“ је довољан разлог да се иста проглси
  непожељном особом у Србији!
  Чуди ме да горе поменути и на слици виђени господин није дошао до
  таквог закључка?!
  У Титово време, а био је уз Титове скуте, једини његов коментар би био,
  да је поменута “ЖЕНА У ЦРНОМ“, БАБУСКЕТАР – “НОБЛЕСОВКА“ – НЕПО-
  ЖЕЉНА ОСОБА У СРБИЈИ!

  Драган Славнић

 2. Овај сајт је пун имбецила, да је тешко читати (уз по неки изузетак) колико блесаве толико и подлачке коментаре.

  Елем, „да је Тито жив“ Иван Ивањи би И ДАЉЕ БИО ТИТОВ ЛИЧНИ ПРЕВОДИЛАЦ. А шта исти мисли о Србима, није тешко проверити. Да не мрзи Србе, не би могао бити у Титовом личном окружењу.
  У случају Херте Милер код њега су се „сложиле“ две ствари:
  Прво, што је иста нескривени или слабо прикривени нациста, те се ИИ чеше где га сврби.
  Друго, она је и антикомуниста, па се ИИ опет чеше где га сврби. (Заборавићемо да су Тито и Чаушеску, два крвава диктатора /Чаушеску скоро сасвим затро Србе у Румунији/, били велики пријатељи?)
  Отуда, Иван Ивањи се на једном почео градити патриотом.
  Иначе, до јуче је говорио исто што и Херта Милер.

 3. Uz sve receno o doticnoj glupaci i Ivanjijevim motivima, treba reci kako Nobelova nagrada, dodeljivanjem iste ovakvim likovima, govori najvise o sebi samoj. Treba pojasniti da Nobelova nagrada nije nikakva svetska vec nagrada u reziji Svedske kraljevske Akademije pa bi joj i znacenje, samim time, trebalo svesti na lokalni znacaj. Koliko su se samo puta iskopromitovali vodejni iskljucivo americkim (zapadnim) politickim interesima dodeljujuci Nob. nagradu za knjizevnost istocnoevropskim disidentima ili nagradu za mir (Norveska) svim izdajnicima vlastitih drzava u korist zapada.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here