Ивана Шпановић: Заслужила сам злато

Поделите:

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић дочекана је аплаузима на аеродрому „Никола Тесла“ и поручила је да јој је учињена велика неправда на првенству света и да је сигурна да ће освојити злато првом приликом.

„Урадили смо оно шо смо обећали — појавила сам се спремна, скочила сам преко седам метара… На крају крајева мислим да сам све рекла завршним скоком. Али судијина је последња, и морам да се сложим са тим. Не треба ми упитна златна медаља, него знам да ми злато припада и да ћу се за њега изборити неком следећом приликом“, рекла је Шпановићева, а пренела Радио-телевизија Србије.

Њој је измакла медаља на Светском првенству у Лондону, пошто је, и након жалбе српског тима, комисија одлучила да је број са леђа оставио траг у песку, што је умањило скок.

„Осећам неку врсту неправде… Видели смо у Лондону да је било много жалби, са разних страна, неке су прихваћене, неке не… Нас је највише повредило то што је комисија рекла ’ми мислимо да је то траг од броја‘… Иронија је што је ово последње првенство на којем се користе бројеви на леђима“, објаснила је Шпановићева.

Њен тренер Горан Обрадовић сматра да је невероватно да један папирић, у 2017. години, одлучује о светском прваку.

„Сад ћемо још више тренирати и борићемо се јаче. Остаје Дијамантска лига, а чека нас и Светско дворанско првенство у Бирмингему наредне године“, истакао је Обрадовић.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here