Иванић жастоко напао Додика: Шта ће нам референдум, кад ни Србија није у НАТО?

Поделите:

Српски члан Председништва БиХ Младен Иванић, изјавио је данас да је одлуку о Акционом плану за чланство у НАТО (МАП) донео лично председник Републике Српске Милорад Додик и додао да би референдум о том питању био бесмислен.

– Одлуку о МАП-у је донео Додик лично. Једини документ који постоји је онај из 2009. када је у Председништву БиХ био Небојша Радмановић. То је једини документ, и ниједог другог нема. За отпочињање програма МАП-а одговорност сноси СНСД – казао је Иванић на конференцију за новинаре у Бањалуци.

Иванић је објаснио да у том документу стоји да је опређељење Председништва пуноправно чланство у НАТО-у.

– Осим СНСД то нико није споменуо. Што своју срамоту користе да нападају друге. СНСД је увео судове у случајеве војне имовине. Људи су се позвали и тражили јавни увид. Да тога није било, никада институције БиХ не би могле урадити нити једну ствар. А оптуживати судове – то може само СНСД. То је последица неприпремљености и незнања – навео је је Ивановић.

Он тврди да је прича о референдуму поводом уласка у НАТО бесмислена.

– Мој став, почетком 2015. године је јасно изнесен медијима у Сарајеву. Не видим ниједног српског политичара који може гласати за улазак БиХ у НАТО – док Србија није у НАТО-у. Не видим шта ће нам референдум? То је покривање јавношћу – изјавио је члан Председништва БиХ.

Оценио је да су кораци СНСД-а и Додика почетак кампање блаћења других за сопствене грешке.

Иванић је како преноси телевизија Н1, „признао“ новинарима да је са хрватским чланом Председништва Драганом Човићем постигао договор о амбасадорима.

– Уместо српског амбасадора у Загребу, добио сам српског амбасадора у Београду. Ја ћу увек бирати Београд. Што су фрустрирани Загребом, што пате за Загребом (СНСД) то требате питати њих – навео је Иванић.

Иванић је насатавио да напада Додика тврдећи да је лицемеран његов позив да „седну заједно“.

– Што нас није звао 2009. него сада када треба вадити кестење из ватре. Штета је што имамо председника који има потребу да дели, а не да спаја. Разуман договор са њим не можете имати. Ја мислим да они истински верују у оно што говоре. Захтев за МАП је поднео СНСД, судски процес о војној имовини СНСД. И то нису једини пример – изјавио је Иванић.

Поделите:

1 коментар

 1. Ivanic je,ne samo krmak,nego i srpski velikoizdajnik,jer je dejtonsku RS rasturao i rastakao,gde je stigao,ranije,i prebacivao ingerencije Banja Luke na Sarajevo,kao sto je Beograd prebacivao vlast Srpske Mitrovice na severu Kosmeta,na Pristinu.
  Isto.
  IVANIC JE ZA NATO?
  Ali sta sada,kada rezimski Informer,u Beogradu,recimo,Vuka Jeremica naziva uporno NATO VUK,sto srpska pucina treba kao da shvati da je rezim u Beogradu,PROTIV NATO,a sada vidimo Ivanica da je ZA NATO,blateci Dodika i trazeci pomoc „antiNATO“ Beograda.
  Jesmo li za NATO,ili nismo?
  Bili mi za NATO ili ne,Ivanic je krmak i izdajnicka bitanga !
  Ivanicu je vazno sta kaze Bakir,Brisel i Beograd,a ne Srbi.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here