Избегавајте цркве и пијаце: САД упозориле своје грађане због могућег ТЕРОРИЗМА на Kосову

Поделите:

Амерички Стејт департмент упозорио је своје држављане који планирају да путују на Kосово да буду додатно опрезни због тероризма.

– Терористичке групе настављају да планирају могуће нападе у региону Балкана – стоји у саопштењу Стејт департмента.

Америчка амбасада у Приштини је саопштила да терористи могу да нападну са мало или без икаквог упозорења, циљајући на туристичке локације, транспортне центре, пијаце, тржне центре, објекте локалне управе, хотеле, клубове, ресторане, богослужна места, паркове, главне спортске и културне догадаје, образовне установе, аеродроме и друге јавне површине.

У саопштењу стоји и да се „политички мотивисано насиље јавља широм Kосова“. Американци се уједно упозоравају и да поново размотре путовање на север Kосова због „грађанских немира“.

– Тензије међу заједницама на северу Kосова настављају да подстичу насиље, демонстрације и друге врсте немира у Северној Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану наводи Стејт департмент.

Kако се даље додаје, „иако су недавни немири били политички мотивисани и у њима није било мешања туриста или чланова међународне заједнице, посматрачи би могли да буду укључени ако би дошло до насилних инцидената“. У саопштењу се не прецизира на које се то „недавне немире“ мисли.

Стејт департмент и раније је издавао слична упозорења својим грађанима, а последњи пут „безбедносна порука“ издата је у децембру због могућих демонтрација у Приштини због повећања цене електричне енергије, подсећају приштински медији.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here