Издата лична карта на име Љубиша Прелетачевић Бели

Поделите:

Београд-Љубиша Прелетачевић Бели за предстојеће београдске изборе има „кеца у рукаву” – ганц новог Љубишу Прелетачевића Белог.

Невладине организације ЦеСид и ЦРТА, које као посматрачи прате седнице Градске изборне комисије, саопштиле су на својим твитер налозима да је лична карта Љубише Прелетачевића Белог, потписника сагласности да буде носилац изборне листе, издата је јуче 21. фебруара 2018. године, као и да је сагласност оверена код нотара синоћ у 20:58.

„Неки нови човек имена Љубиша Прелетачевић постао данас, дао сагласност, анексирао и то је то“, навео је Бојан Клачар из Црте на свом Твитер налогу.

 

Само дан раније, како је „Блиц“ објавио, Управни суд је оборио листу Љубише Прелетачевића Белог за градске изборе у Београду на основу жалбе Милоша Адамовића из Земуна. На основу досад доступних информација, највероватније је реч о функционеру Социјалдемократске уније и кандидату на листи „Не давимо Београд“. Један од разлога обарања листе било је име носиоца, јер је право име Белог – Лука Максимовић.

На друштвеним мрежама је објављена и лична карта са фотографијом на којој се види да је некоме са именом Љубиша Прелетачевић Бели Полицијска управа за Београд издала личну карту 21. фебруара ове године.

И Бели је на свом твитер налогу објавио фотографију личне карте особе која се зове Љубиша Плетачевић Бели, уз коментар: “Сагласан госн. Љубиша. Кец у рукаву”.

 

То практично значи да је особа са фотографије променила властито име и дала сагласност да изборна листа под редним бројем 22. за београдске изборе постане валидна.

 

ЦеСид је синоћ на свом твитер налогу објавио и резултате гласања у Градској изборној комисији:

„Изборна листа ‘Љубиша Прелетачевић БЕЛИ – Зато што волимо БЕЛОВГРАД’ проглашена је са 22 гласа ‘за’, 7 гласова ‘против’, уз 2 уздржана.“

Управни суд је јуче пресудом оборио листу Љубише Белог Прелетачевића, која је проглашена пре неколико дана, уз образложење да нису испуњени услови да се листа прогласи, а једна од замерки односила се управо на име носиоца. Бели је тада био добио рок од 48 сати да исправи недостатке.

 

 

Лана Гедошевић/Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here