Изетбеговић: Српски патријарх не служи Богу!

Поделите:

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић оценио је да је изјава бившег председника Србије Томислава Николића у Бањалуци, на обележавању Дана РС, нешто „јако лоше и јако ружно“ и да се боји да патријарх српски Иринеј не служи Богу, него једном народу и нацији.

Изетбеговић је у интервјуу за сарајевску Н1 тв рекао да би Црква требало да буде Христов следбеник, а не, како је рекао, уски националист, што се, каже, српском патријарху пречесто дешава.

Изетбеговић каже да се са православним поповима не може славити дан који „припада свима“ као православна слава, терајући Бошњаке и Хрвате.

„Славећи дан из “91. године, када је одлучено да Срби разграниче са Бошњацима и Хрватима, а знамо како је то текло. Хтео сам да видим како се активирају. Хтео сам да то проради, да то не буде однос Изетбеговић – Додик или СДА – РС. Имали смо реакције ОХР-а, Америчке амбасаде и надам се да ће судови и тужилаштва почети да раде свој посао“, рекао је Изетбеговић.

Иначе, из његове Странке демократске акције раније данас је затражено да се анализира јучерашња прослава Дана Републике у Републици Српској, а од тужилаштва да предузме одређене мере

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here