Изградња последње станице гондоле почиње следеће недеље

Поделите:

Грађевински радови на изградњи последње станице панорамске гондоле на врху Торника, за коју је општина Чајетина у четвртак добила грађевинску дозволу, почеће следеће недеље и биће завршени до краја лета, изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Стаматовић је рекао да је задовољан што је Чајетина добила грађевинску дозволу после скоро две године, али да му је жао што данас тај пројекат већ није завршен и гондола почела са радом.
Надам се да смо сви превазишли те „дечје болести“ и да ће гондола бити завршена, јер је то у интересу развоја не само Чајетине и Златибора, већ целог Златиборског округа, рекао је он.

Гондола, понављам још једном, није ни политички, ни пројекат Милана Стаматовића, већ народни пројекат, поручио је Стаматовић.

Стаматовић је рекао да је земљиште на Торнику у надлежности локалне самоуправе и да се нада да ће држава решити административне препреке за добијање дозволе за остале четири фазе градње гондоле.

Мора се решити власништво над земљиштем у својини Србије, где је држалац приватизовани Пољопривредни комбинат Златибор, преко кога прелази траса гондоле од центра Златибора до Торника, објаснио је он.

Стаматовић указује да се процедура у Републичком геодетском заводу већ четири месеца не покреће, због чега се општина обратила за помоћ премијерки Ани Брнабић, јер је држава на том земљишту прогласила јавни интерес.

Општина је спремна да плати све потребне дажбине, јер се пројекат гондоле води као комерцијални, рекао је Стаматовић, додавши да не верује да би се то земљиште, веће од 2.000 хектара, могло поклонити приватнику.

Реагујући на изјаву министарке Зоране Михајловић да после издавања дозволе очекује извињење, Стаматовића поручује да није он тај који треба да се извињава.

Зорана Михајловић би требало мени да се извини што ме је називала криминалцем, причала да сам осуђиван и да сам под истрагом. Нисам и немам разлог да се извињавам за нешто за шта сам потпуно у праву, предочио је Стаматовић.

Стаматовић наглашава да је за ову инвестицију општина Чајетина издвојила 13 милиона евра сопствених средстава и да ће панорамска гондола од Златибора до Торника допринети модернизацији и унапређењу постојеће туристичке понуде Златибора и отварању нових радних места.

ФоНет

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here