Janković cinkari Srbiju i napada Rusiju!

Podelite:

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković prevršio je svaku meru i optužio Ruse da rade sumnjive poslove u humanitarnom centru u Nišu. Da bruka bude veća, Janković je to učinio na bošnjačkoj FACE TV gostujući u emisiji kod Senada Hadžifejzovića, gde je po ko zna koji put iskoristio priliku da najstrašnije ispljuje Srbiju.

– Ja sam prilično siguran, da ne kažem da znam, da on (Vučić) jeste obećao Rusima diplomatski status za misiju u Nišu koja se zove humanitarna, ali neke čudne aktivnosti se sa tog aerodroma odvijaju – rekao je Janković, optužujući bez ijednog argumenta Rusiju za, u najmanju ruku, nelegalne radnje.

– Vučić im je obećao da će priznati Kosovo. I sad, neko vreme je to sa šibicama i lopticom funkcionisalo, a sada i jedni i drugi zavrću ruku. I čemu se on (Vučić) okreće? Drami, podigao je za oktavu glas – istakao je Janković.

Politički analitičar Branko Radun kaže da je očigledno da opozicija počinje da sprovodi naređenja koja im je dao Brajan Hojt Ji.

Smetaju mu i Dveri

Koliko daleko ide njegova opsesija Rusijom, pokazuje i to što kategorički odbija saradnju sa pokretom Dveri Boška Obradovića zbog toga što su proruski nastrojeni.

– Boško Obradović, odnosno Dveri, ne ispunjava bitan uslov, a to su vrednosti, jer oni smatraju da je Rusija postojbina Srbije i ne slažu se s našim evropskim putem. Ne možemo sarađivati sa njima ako u potpunosti ne prihvataju ljudska prava – naveo je jednom prilikom Janković.

– Ji se sastao sa opozicijom prilikom nedavne posete Beogradu i očigledno im je dao zadatak da vrše pritisak na vlast da se prekine saradnja sa Rusima. Očigledno je da će se humanitarni centar koristiti ubuduće kao meta opozicije. Ovo svakako nije prvi put da Janković javno nipodaštava svoju zemlju – kaže Radun.

UVEO BI I SANKCIJE

Nije prvi put ni da lider PSG vređa i prijateljsku Rusiju. Otvoreno zalaganje za ulazak Srbije u NATO i prekid odnosa sa Moskvom Janković je pokazao izjavom da bi „teška srca“ zarad budućnosti Srbije uveo sankcije Rusiji.

– Srbija i jeste partner NATO i trebalo bi da bude partner svim vojnim alijansama koje nemaju agresivne i militarističke pretenzije prema njoj. To je pitanje naše sadašnjosti i budućnosti, a ne naše prošlosti – rekao je Janković i predložio održavanje referenduma na kojem će građani odlučiti da li su za ulazak u Alijansu.

Republika

Podelite:

1 komentar

  1. „Srbija i jeste partner NATO i trebalo bi da bude partner svim vojnim alijansama koje nemaju agresivne i militarističke pretenzije prema njoj.“

    Jel ovaj prespavao bombardovanje Srbije 1999,otmicu KiM-a koja se još uvek odigrava!? Ili se jednostavno pravi blesav zarad svog interesa. Ljiga od čoveka…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here