Јанковић и Јеремић решили да се сакрију иза Ђиласа!

Поделите:

Јанковић и Јеремић решили да се сакрију иза Ђиласа!

Kако „Ало!“ сазнаје, бивши председнички кандидати Вук Јеремић и Саша Јанковић ће на београдским изборима, који ће бити одржани почетком следеће године, подржати бившег градоначеника Београда Драгана Ђиласа, који ће бити њихов заједнички кандидат.

Према речима нашег извора, та одлука је донета пре неколико дана и коначна је.

– Јанковић не сме сам да се кандидује јер је свестан да неће добро проћи, а нема никога у свом покрету ко би ту причу могао да изгура. Јеремић такође, доживео је дежак дебакл на председничким изборима, а притом иза себе нема ни странку ни покрет. Све наде полажу у Ђиласа, који ће, с обзиром на добро финансијско стање, моћи да води високобуџетну кампању. Наравно, за подршку ће им се одужити када се домоге функције градоначеника – прича наш извор.

Он наводи да ће се Ђилас током кампање свим силама трудити да разним спиновима прикрије истину да је у време своје владавине задужио Београд за 1,1 милијарду евра.

– Јанковић и Јеремић ће му помагати у томе. Већ су развили све могуће тактике. Највероватније у свој пакт неће звати никога више од опозиције јер су уверени да им више нико није потребан – каже наш извор.

Владимир Пејић, директор агенције „Фактор плус“, за „Ало!“ каже да је проблематично то што ни Ђилас, ни Јанковић, ни Јеремић иза себе немају странку, као и да су се одлучили за погрешну тактику.

– Београдске изборе опозиција схвата као судбоносне и као нешто што може променити комплетну политичку сцену. Јасно је да они сада хоће да пречицом ураде нешто што се ради на дужи рок. Они немају странку и по мом мишљењу најпре је било потребно направити и ојачати странке, па правити коалицију, а не коалицију, па у зависности од резултата избора правити странке. Све то је доста конфузно и заправо покушај да се пречицом дође до резултата. Из искуства се зна, да би се постигао резултат на нашој политичкој сцени, мора да постоји систематски рад и процес који доводи до жељеног резултата – коментарише он.

 

 

Ало

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here