Јанковић подржава кандидатуру Ђиласа

Поделите:

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је да су сви органи тог покрета потврдили решеност да подрже Драгана Ђиласа, у случају да се кандидује за градоначелника Београда на предстојећим изборима.

 

Јанковић је на конференцији за новинаре позвао све демократске снаге у Србији на јачање и ширење демократског блока.

„Сви који Србију виде као демократску државу у којој се влада законима и институцијама, а не лажима и силом, добродошли су у демократски блок који ће Србију што пре вратити Србију са странпутице којом је кренула… Ту посебно мислимо на ДС, покрет Доста је било, Покрет Не давимо Београд и друге странке, покрете и удружења демократског преџнака“, навео је он.

Јанковић је оценио да „неће бити изненађење ако Александар Вучић распише и ванредне парламентарне изборе“, јер нема решење за предстојеће изборе у Београду.

„Можемо очекивати и расписивање парламентарних избора којима ће настојати да разблажи свој предстојећи пораз и распе опозиционе капацитете“, навео је он.

На питање новинара зашто ПСГ није подржао ДС на локалним изборима у пет општина, иако су они њега подржали на председничким изборма, Јанковић је казао да су ти избори расписани без потребе, јер у тим општинама СНС осваја и до 70 одсто гласова.

„Користим прилику да му честитам, а Србији изјавим саучешће, због чињенице да је у Крушевцу остварио историјску победу од 98,5 одсто места на изборима за савете месних заједница и тиме сврстао Србију са Северном Корејом у исти ранг земаља“, рекао је Јанковић.

Н1

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here