Јанковића напустили и Божо Прелевић и Kокан Младеновић

Поделите:

Адвокат Божо Прелевић поднео је оставку на место повереника Покрета слободних грађана Саше Јанковића, а из покрета се исчланио и позоришни редитељ Kокан Младеновић.

Ни Прелевић, ни Младеновић нису зелели да коментаришу те наводе. Саговорник из врха ПСГ каже да је Прелевић о својој оставци руководство Покрета обавестио писаним путем, убрзо након ванредне скупштине Покрета.

АНАЛИТИЧАРИ: Саша Јанковић себи срозао рејтинг

„Мој задатак је био да формирам Градски одбор, ја сам то и окончао. Такође сам формирао и 12 општинских одбора и тај посао је такође завршен“, рекао је Прелевић, а пре десетак дана на ванредној скупштини ПСГ избран је за члана Председништва тог покрета.

На питање зар није логично да сада, када су одбори формирани почне да се остварује зацртани циљ, а не да се подноси оставка, Прелевић је рекао да нема коментар.

„Kао и већина нас, није био задовољан последњим дешавањима. За многе поступке лидера ПСГ Саше Јанковића није било рационалног објашњења и вероватно да је то један од главних разлога што је и он одлучио да оде“, рекао је саговорник.

Ни Младеновић није желео да потрвди сазнања да је напустио ПСГ, нити да говори о разлозима за тај поступак.

„Немам коментар на Сашу Јанковића“, рекао је Младеновић, а на питање листа да само потврди да је изашао из Покрета – поновио је исту реченицу.

Извор из врха ПСГ рекао је да нови одласци никог у Покрету нису зачудили, као и да се очекују нови одласци „јер осим неколико људи веома блиских Јанковићу, више нико не верује ни у њега ни у идеју од које је све почело“. Многе је разочарало лоше опхођење лидера ПСГ према људима који су чинили окосницу кампање за преседничке изборе.

Наводно и књижевник Драган Великић је на ивици да се ишчлани из покрета. Према тврдњама више саговорника, он има другачије разлоге за такав потез од већине оних који су Покрет до сада напустили.

„На једном састанку на којем је било више људи, Великић је рекао Јанковићу да ће се дистанцирати од Покрета уколико пред београдске изборе буде направљена коалиција са Народном странком Вука Јеремића“, рекао је извор.

 

 

Курир

Поделите:

2 COMMENTS

  1. Prosto neverovatno da izvesne ličnosti, osobe koji važe kao ljudi nekog od autoriteta i integriteta (predsednika SANU, pa Duda Ivković, g. Prelević, i td.) su bili u tom (nekom navodnom) „pokretu“ (PSG) čiji „lider“ je bio taj Saša(?!) Janković koji i na slici (a verovatno i „na prvi pogled“ (na ulici ili u marketu) izgleda kao neki retard! (ili neko kome „fale neke daske“!) Kako je to moguće?

  2. Hm,hmmm…to,sta oni hoce,dete “ ne komunizma“, kultni Milomir Maric,je okarakterisao..“ nije dovoljno,sta hoce Ljubisa Ristic,za to je potrebno i malo vojske“..kasnije,jedan probo pa se usro,i nasrnuo,na Nestorovicku,kao,u ostalom i Tramp,bar po pisanju tabloida.
    http://www.moj.obracun.snama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here