Јанковићева подршка Ђиласу је лажна – ложи Ђиласа, а жели Шабића!

Поделите:

Лидер ПСГ-а Саша Јанковић оговарао је својим најближим сарадницима некадашњег градоначелника Драгана Ђиласа, а сада га хвали и наводно подржава. Међутим, иза подршке Ђиласу крију се Јанковићеве тајне намере, а то је да у фотељу градоначелника угура некадашњег блиског сарадника Родољуба Шабића, сазнаје „Ало!“ из извора блиских опозиционарима.

Чини се да је почело да се одмотава клупко интрига, сплетки и оговарања лидера ПСГ-а, а објава академика Душана Теодоровића на друштвеној мрежи Твитер довела је у сумњу колико је подршка Јанковића Ђиласу заиста валидна.

– Један човек у пролеће 2017: „Ђилас стално седи у кафићу на пумпи код Центра ‘Сава‘ с Андрејем. Он је Вучићев тројански коњ.“ Тај исти човек пре сат времена на скупштини ПСГ-а предлаже Ђиласа за градоначелника Београда. Нема извлачења из контекста. Има само истине – написао је некадашњи блиски сарадник Саше Јанковића и потпуно разоткрио непринципијелну коалицију Ђиласа и ПСГ-а.

Да је прича академика Душана Теодоровића и те како тачна, говори и то што је његове наводе подржао Зоран Божанић, бивши члан ПСГ-а и доцент Факултета музичке уметности.

– Нажалост, таква му је политика, недоследна и усмерена изгледа само према његовим приватним интересима. О каквим начелима и идејама слободних грађана може бити речи? Свака вам част, уважени професоре, што указујете на истину – написао је Божанић у одговору на Теодоровићев твит.

Према нашим сазнањима из опозиционих кругова, Саша Јанковић је својим блиским сарадницима причао све најгоре о некадашњем градоначелнику, кога сада подржава.

– Јанковић је свашта причао о Ђиласу, оговарао га је када год је имао прилику за то. Kада смо га питали зашто бисмо подржали човека за кога он тврди да Вучићев тројански коњ, Јанковић нам је објашњавао да он про форме подржава Ђиласа, а да заправо хоће Родољуба Шабића да прогура за градончелника – објашњава наш извор из опозиционих кругова и додаје да су се Јанковићеве приче мењале на дневном ниувоу.

Интересантно је да је повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић у јулу ове године изјавио да му грађани и политичари често сугеришу да би требало да се кандидује за градоначелника.

– Дакле, нисам размишљао ни о условима под којима бих прихватио кандидатуру, бар не за сада – рекао је Шабић у разговору за „Недељник“. На питање ко му је од политичара сугерисао да се кандидује, Шабић је одговорио:

– То није само моја ствар већ и њихова. Без њихове сагласности то вам не могу рећи.

Састали се Јанковић и Ђилас

Лидер ПСГ-а Саша Јанковић и некадашњи градочелник Драган Ђилас разговарали су јуче о предстојећим изборима у Београду. Пред почетак разговора у седишту ПСГ-а Ђилас је казао да је на састанак дошао да би разговарали о идејама.

– Сматрао сам да је најнормалније да дођем пред људе који су ми дали подршку и да заједно с осталима који буду заинтересовани да подрже заједнички програм изађем пред јавност – рекао је он и додао да је сигуран да међу члановима ПСГ-а има оних који верују да је он грешио. Јанковић је истакао да верује да ће Ђилас победити на предстојећим изборима за градску власт.

АЛО

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here